Video's toevoegen

Video's maken je e-learning aantrekkelijker, persoonlijker en interessanter. Je kunt op meerdere manieren video's aan Pluvo toevoegen, namelijk door deze te uploaden (alleen met een betaald abonnement) of in te sluiten.

Of je video's kunt uploaden, is dus afhankelijk van je abonnement. Behalve met het 'Gratis' abonnement, kun je met elk abonnement video's uploaden. Echter verschilt het aantal GB's dat je kunt uploaden per abonnement.

Let op: je kunt geen bestanden groter dan 1000 mb in één keer uploaden.

Klik in het menu op het tandwiel van 'Beheer' en klik vervolgens op het kopje 'Video's' onder 'Materiaal'. Klik daarna op 'Upload video'.

Vul hier de titel in voeg het videobestand toe. Klik op 'Opslaan'.

Hiernaast kun je eventueel kiezen voor een thumbnail. Een thumbnail is de preview van de video die je ziet voordat je erop klikt. Om deze aan te passen klik je in het overzicht met alle video's op de titel van de video waarvan je de thumbnail wilt aanpassen. Upload je thumbnail onder 'Thumbnail aanpassen'.

Komen er gekleurde strepen te staan? Geen nood: je video wordt nog verwerkt!

De video kun je op twee plekken toevoegen:

Aan een leerlijn

Ga naar je leerlijn. Kies 'Voeg onderdeel toe'. Vul de informatie in zoals je dit gewend bent. Selecteer 'Voeg module toe'. Kies vervolgens voor 'Video'. Selecteer hier de video die je geüpload hebt.

Aan een lesmodule

Je kunt een video ook aan een lesmodule toevoegen. Dit kun je doen door de link naar de video in te sluiten. Deze vind je als je in het overzicht met video's op de gewenste video klikt en naar beneden scrolt, totdat je 'Video- url' ziet staan.

Ga vervolgens naar de lesmodule waar je de video wilt insluiten en voeg 'Ingesloten media' toe. Vul de velden in zoals op onderstaande afbeelding.

Heb je een 'Gratis' abonnement? Ook hiermee kun je video's in je lesmodule toevoegen. Zoek dan een video op YouTube of Vimeo, of upload er eentje op één van deze kanalen.

Webinar

Je kunt ook webinars aan Pluvo toevoegen. Hier lees je hoe.