Artikelen over: Leerlijnen

Een leerlijn maken

Creëer je leerlijn

Een leerlijn maak je heel eenvoudig vanuit het scherm wat je ziet nadat je bent ingelogd.

Om een leerlijn te maken klik je op het plusje in het grijze vak.

Een venster aan de rechterkant wordt geopend.

Op deze pagina kies je een omslagafbeelding (1440px x 300px) voor je leerlijn, vul je een titel in en kies je een kleur voor de titel. Je kunt zelf een afbeelding uploaden door op 'upload afbeelding' te klikken, of een vooringestelde kiezen door op de pijltjes te klikken.

De titel is wat je cursisten zien als naam van je leerlijn. Door op het druppeltje te klikken, kun je kiezen welke kleur deze titel moet hebben.

Hierna kun je aan de slag met het vullen van jouw leerlijn!

Meer instellingen

Klik op ' meer instellingen' om extra instellingen toe te voegen aan je leerlijn. De mogelijkheden worden hieronder in meer detail besproken:

Algemeen

Onder het kopje 'Algemeen' voeg je informatie toe aan je leerlijn die op de startpagina getoond wordt. Hierdoor is het voor deelnemers in het overzicht duidelijker wat ze kunnen verwachten bij je leerlijn.

Subtitel: de subtitel wordt geplaatst onder de titel van je leerlijn. Wil je geen subtitel toevoegen? Dan kun dit veld leeg laten.
Afbeelding op startpagina: dit is de afbeelding (400px x 150px) die in het leerlijn overzicht getoond wordt bij de startpagina van je academie.

Verwachte tijdsbesteding: Hoe lang is een deelnemer gemiddeld met deze leerlijn bezig? Optioneel kun je dat hier invullen. De tijd (bijv. 1 uur) die je hier invult, wordt als een label weergegeven bij je leerlijn en op de startpagina.

Slagingsgrens: stel hier in welke score een deelnemer minimaal moet behalen om jouw leerlijn succesvol af te ronden. Dit veld kan je ook leeg laten als de score niet van toepassing is voor het afronden van de leerlijn.

Categorieën

Categorieën kun je gebruiken om extra labels toe te voegen bij de leerlijn op de startpagina. Bijvoorbeeld het toevoegen van het label ' E-learning'. Vervolgens kunnen deelnemers makkelijk zoeken op leerlijnen die met E-learning te maken hebben.

Hoe je leerlijn-categorieën aanmaakt staat uitgelegd in dit helpdesk artikel onder het kopje 'leerlijnen'. Heb je een of meerdere categorieën aangemaakt voor je leerlijn? Dan kun je nu voor je leerlijn de bijbehorende waarde kiezen zodat je hierop kunt filteren en/of zodat dit als een label getoond wordt aan de deelnemer bij de startpagina.

Sociaal

Met de switch knoppen kun je aangeven op welke manieren deelnemers en trainers contact met elkaar kunnen hebben in de leerlijn.

Deelnemers zichtbaar: wanneer je dit aanzet kunnen deelnemers zien wie er nog meer in de leerlijn zitten en kunnen de deelnemers een 1-op-1 chat gesprek met elkaar beginnen.
Groepschat: Als je de dit aanzet, wordt er een groepschat aangemaakt waar alle deelnemers van jouw leerlijn in zitten.
Gedeelde bestanden: dit kan je zien als een soort Dropbox voor de leerlijn. Als je dit aanzet kunnen trainers en deelnemers bestanden uploaden die voor iedereen zichtbaar zijn. Wanneer je ervoor kiest om dit uit te zetten, is dit tabje niet zichtbaar in de leerlijn.

Toegang

Bij toegang kun je instellen of een leerlijn actief is en wanneer de leerlijn zichtbaar is.

Actief: Zodra je de leerlijn op actief zet, is je leerlijn zichtbaar voor deelnemers die aan de leerlijn zijn toegevoegd. Wil je dit nog niet? Vink dit dan uit met de switch knop.
Start- en einddatum: Deze velden bepalen wanneer een deelnemer toegang heeft tot de leerlijn. Als de leerlijn altijd beschikbaar moet zijn hoef je hier niks in te vullen. Let op: als de startdatum van je leerlijn in de toekomst ligt, zullen je deelnemers je leerlijn niet niet zien.

Koppelingen

Wanneer je een betaald account hebt, kun je koppelen met externe applicaties zoals webshops en CRM's. Wanneer je niet met externe applicaties wilt koppelen hoef je hier niks in te vullen.

In het veld ‘Referentie’ kun je het ID toevoegen dat je vanuit de externe applicatie mee krijgt. Wil je meer weten over koppelingen? Bekijk dan deze helpdeskartikelen.

Na deze instellingen opgeslagen te hebben kun je door met het programma samenstellen van je leerlijn met modules 😃

Voeg modules toe aan je leerlijn

Als je de leerlijn hebt aangemaakt, kun je de eerste modules gaan toevoegen aan je leerlijn zoals een lesmodule, video of opdracht. Klik op ' meer modules' om ook andere soort modules toe te voegen aan je leerlijn. De verschillende mogelijkheden bespreken we hieronder in meer detail.

Lesmodule

In de lesmodule kun je lessen aanmaken met content, zoals tekst, afbeeldingen, video’s of audio opnames. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om hier toetsvragen toe te voegen.

Nieuwe lesmodule : hier kun je direct een nieuwe lesmodule aanmaken, wanneer je hier op klikt kom je in de editor van de lesmodules terecht. Leer hier meer over het maken van je lesmodules.
Bestaande lesmodule: heb je al een lesmodule gemaakt? Klik dan op deze knop om je lesmodule aan de leerlijn toe te voegen. Wil je dat de lesmodule zwaarder meetelt voor de eindscore? Wijzig dan hier ook de weging.

Goed om te weten: de afbeelding (600px x 424px ) die je bij een lesmodule ziet binnen je leerlijn, kun je eenvoudig wijzigen. Ga naar 'lesmodules' in het beheer, klik op de titel van de lesmodule en klik vervolgens bovenin op 'instellingen'.

Opdracht

Een opdracht voeg je toe aan je leerlijn, als je wilt dat je cursisten bestanden kunnen inleveren en/of als je wilt dat ze interacties kunnen starten. Aan de ingeleverde bestanden kun jij als trainer of (groeps)manager een score toekennen. Bovendien beslis je of het gaat om een individuele opdracht of een gezamenlijke opdracht.

Je kunt bij de opdracht in een oogopslag zien wie het al heeft ingeleverd en wie nog aan de slag moet.

In dit artikel staat uitgelegd hoe je een opdracht instelt.

Video

Je kunt ook video's aan je leerlijn toevoegen. Geef je leerlijn bijvoorbeeld een persoonlijk tintje door een welkomstvideo te maken.

Let op: hier kan je een video uploaden of video's toevoegen die je zelf hebt geüpload in Pluvo. Dit kun je alleen doen met een betaald abonnement (professioneel of hoger).

Download

Hier kun je een download aanbieden, denk bijvoorbeeld aan een PDF of Word- bestand wat je deelnemers kunnen downloaden.

Simpel, doeltreffend en voor meerdere mogelijkheden inzetbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan een webinar/conference-call met Google Meet, Zoom of Microsoft Teams. Of link naar een externe website.

Locatie

Heb je een fysieke afspraak? Voeg dan de locatie en een beschrijving toe. De deelnemer ziet dan een kaart in de leerlijn

Certificaat

Uiteraard wil je een deelnemer belonen wanneer een leerlijn afgerond is. Voeg dan een certificaat toe. Je kunt door middel van condities aangeven wanneer een deelnemer deze moet ontvangen.

LTI module

Mocht je willen linken naar een externe e-learning, dan kun je deze optie gebruiken. Via de LTI koppeling kun je koppelen zonder dat men daarvoor ergens anders moet inloggen.

Webhook module

Met Zapier kun je Pluvo koppelen aan bijvoorbeeld je webshop of CRM en automatiseer je processen zoals het aanmaken van gebruikers.

_Wil je weten hoe je dit doet? Zoek in de helpdesk op 'Zapier' om hier meerdere artikelen over te vinden.

Met de Webhook module in je leerlijn kun je de mogelijkheden van Zapier nog verder uitbreiden. Dit maakt het namelijk mogelijk om op basis van condities zaps (opdrachten in Zapier) te activeren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat een tweede leerlijn automatisch opent wanneer de voorgaande leerlijn afgerond is.

Volgorde veranderen

Om de volgorde te veranderen, hoef je alleen maar het element vast te pakken. Deze kun je vervolgens naar de juiste plek slepen. Dat werkt voor losse modules, maar ook voor modulegroepen

Preview

Wil je weten hoe je deelnemers de leerlijn zien? Bovenin kan je aangeven of je de preview wilt zien of niet. Heb je bijvoorbeeld gesloten of verborgen modules? Gebruik dan de 'preview' functie om te controleren of jouw cursisten de leerlijn zien zoals jij voor ogen had. Wil je nog wat aanpassen? Klik dan op het 'tandwieltje' om terug te gaan naar het beheer van je leerlijn.

Bijgewerkt op: 08/04/2024