Artikelen over: Overige modules

De kennisbank/bibliotheek

De kennisbank is de centrale opslagplek voor algemene informatie en documenten. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen, templates en boeken. Zo kunnen je cursisten gemakkelijk alle belangrijke informatie terugvinden (de kennisbank heette voorheen de bibliotheek).

De kennisbank is beschikbaar vanaf een Team abonnement. Upgrade om de kennisbank te gebruiken.

Een kennisbank aanmaken


Bovenin de menubalk vind je een boek icoontje. Klik hierop en je kunt beginnen met aanmaken van jouw kennisbank.


Algemene instellingen van de kennisbank


Je kunt je kennisbank een mooie en professionele uitstraling geven, door een afbeelding toe te voegen. Klik op het tandwiel dat je helemaal bovenaan ziet. Hier kun je een afbeelding uploaden en ook een titel en beschrijving aan je kennisbank wijzigen. Dit zullen je cursisten ook zien wanneer ze de kennisbank openen.


Collecties toevoegen


Collecties zijn een verzameling artikelen. Zo kun je de artikelen groeperen, waardoor ze makkelijk te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een collectie 'verdiepend materiaal' of 'extra opdrachten'.


Een collectie voeg je toe door op het '+'-teken naast 'collecties' te klikken. Vervolgens kun je een titel en beschrijving geven. Jij bepaalt wie deze collectie mag zien. Geef bijvoorbeeld alle deelnemers van een bepaalde leerlijn toegang tot deze collectie of verleen toegang op basis van groepen die je hebt aangemaakt.

Ben je klaar om je collectie zichtbaar te maken voor de geselecteerde gebruikers? Zet het schuifje bij 'gepubliceerd' dan aan en klik op opslaan!


Artikelen toevoegen


Artikelen kun je los toevoegen aan de kennisbank of binnen een collectie. Waar je ook bent, klik op het plusje naast 'artikel'. Je kunt nu de titel en beschrijving aanpassen. Wanneer je opslaat, kom je in de editor terecht. Hier kun je het artikel helemaal naar je zin vormgeven.


De mogelijkheden binnen een artikel beperken zich niet alleen tot tekst. Je kunt hier ook video's via bijvoorbeeld Youtube insluiten, downloads aanbieden en afbeeldingen invoegen.

Wil je een eigen video insluiten? Zorg dan dat je deze video al onder '[video's](/nl/article/videos-toevoegen-qssbw7/)' in het beheer hebt geüpload. De video-url die je daaruit krijgt, kun je kopiëren en vervolgens binnen het artikel plakken onder het icoontje voor insluiten. De afbeelding hieronder geeft dit icoontje weer.



Goed om te weten: je kunt de volgorde van je artikelen en collecties makkelijk aanpassen. Klik bijvoorbeeld op een artikel en sleep hem simpelweg naar een andere plek.

Bijgewerkt op: 29/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!