De aanbod pagina

Op de voorpagina van je academie vind je een icoontje van een afstudeerhoed. Hier vind je de aanbod pagina. Deelnemers vinden hier het beschikbare aanbod van cursussen en events waar ze zich voor kunnen inschrijven. Denk hierbij aan een online webinar, een bijeenkomst op locatie, een evenement of een leerlijn. Tevens is het voor deelnemers zichtbaar voor welke cursussen ze al ingeschreven staan.

Let op! Inschrijvingen kun je alleen gebruiken wanneer je een team abonnement of hoger hebt.

Het aanbod bij inschrijvingen is standaard verdeeld in Inschrijvingen voor leerlijnen en Inschrijvingen voor bijeenkomsten & webinars.

Wanneer je één van de selecties opent zijn de inschrijvingen op datum gesorteerd: cursussen en events die als eerste plaatsvinden staan bovenaan in het overzicht. Deelnemers kunnen de zoekbalk en de filterfunctie gebruiken om door het aanbod van cursussen en events te zoeken. De filterfunctie vind je alleen als je categorieën hebt aangemaakt voor je aanbod.

Wil je een (nieuwe) categorie aanmaken zodat deelnemers je aanbod kunnen filteren? Bekijk dan dit helpdesk-artikel

Wie mag een inschrijving aanmaken?

Om een event of cursus te kunnen aanmaken heb je een manager- of auteursrol nodig.

Een manager kan bij alle inschrijvingen terecht die door auteurs zijn aangemaakt voor deelnemers.
De auteurs hebben echter alleen toegang tot de inschrijvingsmogelijkheden die ze zelf gemaakt hebben. Auteurs kunnen niet elkaars inschrijvingen bewerken.

Creëer je eerste inschrijving

Een manager of auteur klikt op de knop '+ Nieuw aanbod' in de header van de aanbod pagina en er opent een pop-up scherm. In dit scherm kun je kiezen of je een inschrijving wilt maken voor een lesmodule, bijeenkomst op locatie, een webinar/online meeting of een leerlijn.

Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je de inschrijving helemaal customizen en extra informatie toevoegen zoals een titel, een omschrijving, een afbeelding, locatie tijd & data. Daarnaast kun je er voor kiezen om je bijeenkomst meteen te publiceren, deelnemers kunnen zich dan meteen inschrijven voor je bijeenkomst.

Wil je dit nog niet? Vink dit dan uit met de switch knop.

Meer instellingen

Klik op meer instellingen om extra instellingen toe te voegen aan je inschrijving. De mogelijkheden worden hieronder in meer detail besproken:

Categorieën: Heb je een of meerdere categorieën aangemaakt voor je aanbod? Dan kun je nu voor je aanbod de bijbehorende waarde kiezen zodat je hierop kunt filteren en/of zodat dit als een label getoond wordt aan de deelnemer bij de inschrijving op de hoofdpagina. Lees in dit artikel hoe je een categorie aanmaakt.
Trainer: hier stel je een trainer in die getoond wordt aan de deelnemers van de bijeenkomst of leerlijn. Zo kunnen deelnemers gemakkelijk contact opnemen voor eventuele vragen. Ook kun je met de switch knop aangeven of trainers goedkeuring moeten geven voordat iemand officieel ingeschreven wordt.
Inschrijfopties: Bij een bijeenkomst op locatie en bij een webinar of online meeting kun je bovendien een maximaal aantal deelnemers instellen en aangeven tot wanneer deelnemers zich kunnen aanmelden.
Toegang: hier kun je instellen of iedereen zich kan inschrijven of dat alleen bepaalde groepen toegang hebben tot je aanbod. Hieronder lichten we toe hoe je de toegang tot je aanbod kunt beheren.
Informatie voor deelnemers: Met deze instellingen bepaal je wat voor tekst deelnemers te zien krijgen voordat ze zich inschrijven. Je kunt een boodschap tonen die deelnemers te zien krijgen nadat ze zich ingeschreven hebben voor de bijeenkomst. Om een beschrijving voor deelnemers toe te voegen klik je op de knop " inschrijfopties ". Als je alleen de beschrijving voor potentiële deelnemers invult en niet de inschrijving voor deelnemers, dan ziet de deelnemer de potentiële beschrijving ook na inschrijving. Met de switch knop kun je aangeven of deelnemers zichtbaar zijn voor elkaar.
Lesmodules: Op deze plek kun je een lesmodule koppelen aan een inschrijving. Het inschrijven bij aanbod van een lesmodule gebeurd nu automatisch als je naar de lesmodule gaat.
Leerlijnen: Op deze plek kun je een leerlijn koppelen aan een inschrijving en deelnemers na de inschrijving alvast toegang geven tot de lesmaterialen. Wil je geen leerlijn koppelen? Laat dit veld dan leeg.

Let op! Een leerlijn gaat niet automatisch open als de inschrijving open gaat. Dit moet je zelf instellen bij de leerlijn. Over het instellen van condities binnen een leerlijn hebben we een uitgebreid helpdesk-artikel geschreven.
Gerelateerde events: vink deze optie aan als je een detailpagina wilt creëren voor je aanbod. Met een detailpagina kun je gerelateerde gebeurtenissen groeperen. Nadat je het huidige evenement hebt aangemaakt, kun je andere (online) bijeenkomsten aan hetzelfde detailscherm toevoegen. Een voorbeeld van een detailpagina is terug te zien in de foto hieronder:

Beheer de toegang tot het aanbod

Wanneer je een aanbod-item bewerkt of toevoegt, kun je onder Meer instellingen de toegang aanpassen. Hiermee beperk je de zichtbaarheid van het
aanbod-item voor bepaalde gebruikers en kun je heel precies instellen wie wat te zien krijgt. Ook is het mogelijk om als beheerder een aanbod item toe te wijzen aan een deelnemer. Het is daarbij mogelijk om meerdere regels toe te voegen aan je toegang.

Stap 1: Allereerst voeg je labels als categorie toe aan je groep. In het voorbeeld hierboven hebben we gebruik gemaakt van het label Locatie en het label Specialisme.
Stap 2: Maak diverse groepen aan in je academie en koppel het juiste label eraan. Bijvoorbeeld alle medewerkers uit Amsterdam in de groep
Amsterdam, met het label Locatie.
Stap 3: In het aanbod kun je vervolgens groepen selecteren op het door jou aangemaakte categorie label. In het voorbeeld hebben we de locatie Amsterdam en de specialismen Fietsenmaker en Dokter.

Nu hebben we gefilterd en wordt dit aanbod-item enkel getoond aan een selecte groep mensen. In het screenshot hieronder een uitleg over hoe dit precies werkt:

In het voorbeeld hebben we de locaties Amsterdam en Utrecht en de specialismen Dokter en Politieagent. Hierin gelden twee regels.

Per type filter (Locatie / Specialismen) een ' of-regel' geldt. De deelnemer moet in de groep Utrecht of Amsterdam zitten en de deelnemer moet in de groep Dokter of Politieagent zitten.
De deelnemer moet een combinatie van de verschillende typen zijn. Dus sowieso in 1 groep van de aangegeven locaties en in 1 groep van de aangegeven specialismen.

In dit geval wordt dus het aanbod-item enkel getoond aan de volgende combinaties:
Een persoon die in de groepen Utrecht & Dokter zit.
Een persoon die in de groepen Amsterdam en Dokter zit.
Een persoon die in de groepen Utrecht & Politieagent. zit.
Een persoon die in de groepen Amsterdam & Politieagent zit

Detailpagina bewerken

Als je de optie detailpagina aangevinkt hebt bij gerelateerde events, kun je nog extra content toevoegen bij de “Bewerk” knop. Als je hierop klikt, vind je het menu om o.a. afbeeldingen, links naar andere pagina’s en documenten toe te voegen. Zo kun je een sneak preview geven aan deelnemers voordat ze starten met jouw event.

De inschrijving staat klaar.
Deelnemers kunnen zich nu aanmelden via de startpagina en de inschrijving toevoegen aan hun eigen digitale agenda. Zo weet je zeker dat ze op de juiste datum aanwezig zijn!

Ook is het mogelijk om later nog extra events toe te voegen bij de “+ nieuw aanbod” knop.

Vragen over aanbod op inschrijving? Of benieuwd hoe jij deze feature kunt inzetten voor jouw wensen? Plan hier een afspraak met een van onze e-learning experts!

E-mail notificaties

Op verschillende momenten kunnen notificaties naar trainers of naar deelnemers gestuurd worden over het aanbod. De e-mail templates zijn aan te passen via beheer > instellingen > e-mails. We lopen de verschillende templates kort door.

Aanbod afgewezen: heb je de optie 'toegang vereist goedkeuring door trainer' aangezet bij het aanmaken van jouw aanbod? Dan moet een deelnemer eerst een inschrijfverzoek doen, voor hij daadwerkelijk wordt ingeschreven. Deze e-mail wordt verstuurd naar de deelnemers die worden afgewezen door de trainer.
Aanbod ingeschreven: deze mail wordt naar een deelnemer gestuurd wanneer hij zich succesvol voor de leerlijn of het event heeft ingeschreven.
Aanbod tijdstip gewijzigd: deze e-mail wordt naar ingeschreven deelnemers verstuurd, wanneer de datum van een event wijzigt.
Aanbod wacht op goedkeuring: deze e-mail wordt verstuurd naar iedereen die zich inschrijft, maar moet wachten op goedkeuring van de trainer.

Uitschrijven van aanbod door deelnemer

Natuurlijk kunnen deelnemers zich ook weer uitschrijven van het aanbod. Hiervoor geldt dat de deelnemer zich bij een webinar en bijeenkomst tot inschrijfdatum of eerste startdatum kunnen uitschrijven en bij een lesmodule en leerlijn altijd deze mogelijkheid hebben.

Bijgewerkt op: 09/01/2024