Certificaten maken

Hoe leuk is het als je aan het einde van een leerlijn een certificaat of bewijs van deelname ontvangt? Dit kan in Pluvo wanneer je een team abonnement of hoger hebt. Hieronder leggen we je uit hoe dit werkt.

Certificaat maken

Een certificaat maken is eigenlijk ontzettend makkelijk. Al helemaal als je onderstaande stappen volgt.

Ga naar je beheer en klik vervolgens op certificaten.
Klik op nieuw certificaat.
Je vindt twee sjablonen. Kies degene die je het meest geschikt vindt.
Kies vervolgens de primaire en secundaire kleur. Als je hier niets instelt, worden de kleuren overgenomen die in de academie instellingen ingesteld staan.

Geef je certificaat een herkenbare naam. Deze naam is alleen zichtbaar voor beheerders.
Vul een titel in die op het certificaat komt te staan. Indien gewenst kun je ook een ondertitel toevoegen en een extra stukje tekst.

Upload eventueel een handtekening (afbeelding, bij voorkeur .png) en geef de geldigheid van je certificaat aan. Dit wordt ook op het certificaat getoond. Als je hier niets wijzigt, heeft je certificaat een onbeperkte geldigheid.
Verdient een deelnemer punten met het behalen van het certificaat? Dan kun je het aantal punten invoeren en het puntensysteem kiezen.

Let op: het logo, de naam van de leerlijn/opleiding, datum en 'uitgereikt aan' worden automatisch ingevuld.

Het logo kun je aanpassen bij de academie instellingen. klik op de voorpagina van je academie op het tandwiel naast de knop 'beheer leerlijnen' > klik op meer instellingen > klik op logo & kleuren.
De naam van de leerlijn en de cursist wordt automatisch toegevoegd wanneer het certificaat wordt uitgereikt vanuit de leerlijn.
De datum is afhankelijk van wanneer jij instelt dat iemand het certificaat krijgt.

Notificaties toevoegen

Heeft jouw certificaat een beperkte geldigheid? Dan kun je een notificatie versturen wanneer het certificaat bijna verloopt. Je kunt zelf kiezen wie deze notificatie moeten ontvangen (deelnemer, groepsmanager en/of trainer) en wanneer deze notificatie wordt verzonden.

Extra informatie aan je certificaat toevoegen?

Laat lesmodules zien: informatie van lesmodules binnen een leerlijn wordt geprint als je deze optie aanvinkt. Je kan er voor kiezen om alleen de naam te laten zien. Ook de scores en de bestede tijd kun je toevoegen door de vakjes te selecteren.

Extra categorieën: je kunt ook gebruikerscategorieën op je certificaat laten zien. Vink aan welke informatie op het certificaat mag komen. Lees hier meer over het aanmaken van gebruikerscategorieën.

Certificaat uitreiken

Wil je een certificaat uitreiken bij het afronden van een leerlijn?
Dan kun je dit geautomatiseerd of handmatig doen:

Geautomatiseerd: Ga naar je leerlijn. Kies 'voeg modules toe’ > certificaat. Selecteer het juiste certificaat en zorg dat je er condities opzet zodat het certificaat op het gewenste moment wordt uitgereikt. Lees hier meer over het instellen van condities.

Handmatig: Open je leerlijn vanaf de voorpagina en klik op het tabje deelnemers. Klik vervolgens op het tandwiel dat je rechts van de leerlijntitel ziet > klik op de drie puntjes rechts bovenaan > klik op naar oude beheer > klik op deelnemers. Zet een vinkje voor een deelnemer en klik op het icoontje met een vaantje om een certificaat uit te reiken.

Maak je gebruik van de inschrijvingspagina's voor een (fysieke) bijeenkomst?
Ook dan kun je een certificaat uitreiken als een deelnemer aanwezig is geweest tijdens de bijeenkomst. Dit doe je als volgt:

Ga naar het aanbod en open de pagina van je bijeenkomst.
Klik op de datum van de bijeenkomst.
Je ziet nu de inschrijvingslijst. Zet een vinkje voor de naam of namen van de deelnemers die je een certificaat wilt uitreiken.
Klik op het icoon met een vinkje. Hiermee registreer je de aanwezigheid van de deelnemer en krijg je ook de optie om het certificaat uit te reiken.

Zie je geen knop om een certificaat uit te reiken? Dan moet je nog een certificaat koppelen aan je evenement. Dit doe je in de instellingen van je bijeenkomst.

Certificaat mail aanpassen

De mail die je cursisten krijgen met het certificaat kun je aanpassen aan je eigen stijl. Deze e-mail wordt verzonden op het moment dat je een certificaat uitreikt.
Ga hiervoor naar beheer > instellingen > e-mails en klik vervolgens op 'Notificatie: certificaat ontvangen.' Je kunt hier onder andere de knop, tekst, het onderwerp en de aanhef aanpassen.

Bijgewerkt op: 05/04/2024