Artikelen over: Overige modules

De chat

Binnen Pluvo kun je chatten met de mensen die een leerlijn volgen, groepen, gebruikers en trainers.



Leerlijnen


Wanneer je een leerlijn aanmaakt, kun je ervoor kiezen om een groepschat voor de leerlijn aan te maken. Deze optie staat automatisch aangevinkt, maar kun je
natuurlijk ook uitzetten. Eenmaal aangevinkt wordt er automatisch een groepschat voor je leerlijn aangemaakt. Alle deelnemers die je toevoegt aan de leerlijn worden in deze groep geplaatst en kunnen via de chat met elkaar communiceren.
Je kunt deze instellingen later altijd nog veranderen via beheer -> selecteer je leerlijn -> instellingen.



Mocht je de chat niet meer willen zien, dan kun je op het kruisje klikken. Druk op het vergrootglas en vul de naam in om de chat terug te vinden.

Groepen


Binnen Pluvo kun je ook groepen maken, bijvoorbeeld als meerdere groepen toegang hebben tot een leerlijn, maar je hierin onderscheid wilt maken. Misschien geef je wel aan twee verschillende groepen dezelfde leerlijn en wil je dat mensen binnen een bepaalde groep met elkaar kunnen chatten. Of starten mensen op verschillende momenten en wil je dat de mensen die tegelijkertijd starten, gemakkelijk contact met elkaar kunnen maken.

Bij de groepsinstellingen kun je selecteren of een groepschat wordt aangemaakt of niet. Hoe je een groep aan kunt maken lees je hier.

Mocht je de chat niet meer willen zien, dan kun je op kruisje klikken. Druk op het vergrootglas en vul de naam in om de groepschat terug te vinden.

Gebruikers


Onder het kopje gebruikers staat standaard alleen je eigen naam. Echter kun je ook 1 op 1 chatten met gebruikers die zijn aangemeld in jouw academie. Druk op het vergrootglas om een gebruiker te zoeken. Vervolgens kun je een bericht sturen. Wanneer iemand jou een bericht stuurt, komt dit gesprek ook onder gebruikers te staan.

Wist je dat?


Wanneer je een link stuurt, zien jij en de ontvanger automatisch een preview van de link. Dit geldt ook voor video's: deze kunnen zelfs in de chat afgespeeld worden!

Bijgewerkt op: 29/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!