Groepen maken

Waarom groepen?

Soms wil je groepen aanmaken binnen je trainingsomgeving. Dit kan handig zijn om verschillende redenen, zoals:

Efficiëntie: met een groep koppel je meerdere deelnemers in één keer aan een of meerdere leerlijnen. Ook kun je de toegang tot collecties in de kennisbank of tot onderdelen in het aanbod regelen op basis van groepen.
Resultaten filteren: een groep is ideaal als je een export wilt maken van alle resultaten van een bepaalde groep deelnemers, zoals een afdeling of organisatie.
Chatten: als je dit aanzet, kunnen deelnemers binnen een groep met elkaar chatten.

Groep aanmaken

Ga via het beheer naar gebruikers > groepen. Klik in groepen op 'nieuwe groep'. Je ziet nu onderstaand scherm.

Geef je groep een naam (bijvoorbeeld 'salesafdeling') en ga vervolgens verder met de overige groepsinstellingen:

Leerlijnen: hier kun je direct een of meerdere leerlijnen aan je groep koppelen. In het voorbeeld hieronder krijgen alle leden van de groep 'Salesafdeling' toegang tot de leerlijn 'Word een salestijger!'. De leerlijn wordt voor deze deelnemers getoond op de voorpagina.
Categorieën: met categorieën kun je extra waardes aan je groep toevoegen, waar de groep later op gefilterd kan worden. Binnen de groep 'Salesafdeling' wil je misschien wel kunnen filteren op ervaringsniveau, zodat je in je rapportage alleen de resultaten van de juniormedewerkers terugziet. Ook kun je dit gebruiken om bepaalde onderdelen in het aanbod alleen toegankelijk te maken voor junior-, medior- of seniormedewerkers.

Heb je nog geen categorieën aangemaakt? Ga dan eerst via het beheer naar instellingen > categorieën en maak een categorie aan met het type 'groep'.

Instellingen: Stel optioneel het maximum aantal deelnemers in, gebruik de externe referentie om met andere applicaties te communiceren en bepaal of de deelnemers met elkaar kunnen praten in de chat. Als je geen maximum aantal deelnemers instelt, zit er geen limiet op.

Alles goed en wel? Dan klik je op de knop 'maak groep aan'!

Deelnemers en groepsmanagers toevoegen

Na het aanmaken van de groep, zie je een tabje 'deelnemers' en 'groepsmanagers'.

Deelnemers: klik hier op 'voeg deelnemers toe'. Vervolgens kun je een vinkje zetten voor de deelnemer(s) die je wilt toevoegen. Gebruik het selectievakje naast Naam om alle deelnemers in één keer te selecteren. Ook kun je gebruik maken van de filteropties. Daarna klik je op de knop 'voeg gebruikers toe'.

Groepsmanagers: klik hier op de knop 'voeg groepsmanagers toe'. Maak weer een selectie en bevestig met de knop 'voeg groepsmanagers toe'. Groepsmanagers kun je toevoegen wanneer je bijvoorbeeld wilt dat iemand de voortgang van de groep kan bekijken. Ook kan de groepsmanager chatten met de groep.