Bijeenkomsten aanmaken

Vanaf het Team abonnement kun je met Pluvo inschrijvingspagina’s maken voor je fysieke en online bijeenkomsten. Op deze manier kun je je online trainingen heel makkelijk combineren met live sessies.

Hoe maak je een inschrijvingspagina aan?

Op de voorpagina van jouw academie, vind je rechts bovenin een knop +Nieuw. Klik daar op en kies dan voor bijeenkomst.

Er schuift nu gelijk een venster uit, waarmee je je bijeenkomst kunt aanmaken.

Maak je een fysieke bijeenkomst op locatie aan? En wordt die locatie vaker gebruikt voor fysieke bijeenkomsten? Dan is het handig om de locatie eerst aan je academie toe te voegen, zodat je die voortaan makkelijk kunt selecteren. Ga via het beheer > instellingen naar locaties en vul de velden in.

Stap 1: Geef een titel aan je bijeenkomst en voeg een beschrijving toe, zodat potentiële deelnemers weten wat ze van je bijeenkomst kunnen verwachten. Vergeet niet om een afbeelding toe te voegen die in het overzicht komt te staan van alle bijeenkomsten (ideale afmeting 400px x 150px).

Stap 2: Nu kun je de datum en de locatie van je bijeenkomst gaan toevoegen.

Bij een fysiek evenement: je locatie heb je als het goed is al aangemaakt via beheer > instellingen > locatie, dus kun je nu simpelweg selecteren vanuit de dropdown lijst. Door uit deze lijst te kiezen, kan er straks een kaart getoond worden aan deelnemers. Makkelijk voor, bijvoorbeeld, het plannen van hun reis. Je kunt natuurlijk ook je bijeenkomst hybride maken door zowel een webinarlink als locatie te geven. Als mensen niet fysiek kunnen deelnemen, dan kunnen ze online alsnog aanhaken.

Bij een online meeting: is je meeting volledig online? Dan laat je de locatie leeg, maar voeg je een webinarlink toe.

Vanaf het Company abonnement kun je automatisch Teams links genereren en koppelen aan je agenda. Het is zelfs mogelijk om te controleren of trainings- of vergaderlocaties beschikbaar zijn wanneer je een klassikale training organiseert. Wil je deze koppeling? Neem contact met ons op!

Stap 3: Voeg eventueel nog een datum toe als je deelnemers wilt laten aanmelden op een reeks data. Een deelnemer meldt zich dus automatisch aan voor alle data die je aanmaakt. Wil je dat niet, dan maak je voor de andere datum een heel nieuwe bijeenkomstpagina aan.

Stap 4: Als je bijeenkomst al zichtbaar mag worden voor deelnemers, houdt dan de optie publiceren aangevinkt. Sla op en je bijeenkomst is aangemaakt en voor deelnemers zichtbaar!

Tot zoverre de basisinstellingen. Je hebt waarschijnlijk gezien dat je kunt klikken op ‘meer instellingen’ om een hele reeks extra opties te openen.

Meer instellingen

Categorieën: Hier vind je extra velden terug die je via beheer > instellingen > categorieën hebt aangemaakt. Lees hier meer over het nut van categorieën.

Toegang: hier kun je instellen of iedereen zich kan inschrijven of dat alleen bepaalde groepen toegang hebben tot je aanbod. In ons artikel over het aanbod, waar bijeenkomstpagina’s een onderdeel van zijn, lichten we dit verder toe.

Trainer: hier stel je een trainer in die getoond wordt aan de deelnemers van de bijeenkomst. Zo kunnen deelnemers gemakkelijk contact opnemen voor eventuele vragen. Let op: je kunt alleen gebruikers toevoegen die de algemene rol van ‘trainer’ hebben in hun profiel.

Inschrijfopties: Voeg een beschrijving toe voor ingeschreven deelnemer. Deze tekst vervangt de beschrijving voor potentiële deelnemers. Verder voeg je hier een maximaal aantal deelnemers toe en kun je aangeven tot wanneer deelnemers zich kunnen aanmelden. Daarnaast vind je de volgende sliders:

Toegang vereist goedkeuring: vink dit aan als potentiële deelnemers pas ingeschreven kunnen worden na goedkeuring van de trainer.

Toon deelnemerslijst aan deelnemers: vink dit aan als deelnemers mogen zien wie zich nog meer hebben aangemeld.

Wachtlijst: wanneer je een maximum aantal deelnemers hebt ingesteld, dan kunnen deelnemers op de wachtlijst gezet worden als de bijeenkomst al vol zit. Als iemand zich dan toch nog uitschrijft, wordt de deelnemer op de wachtlijst automatisch ingeschreven.

Certificaat: Kies een certificaat dat wordt uitgereikt na het succesvol voltooien van de bijeenkomst. De punten die je kunt verdienen met dit certificaat worden weergegeven in de koptekst van deze bijeenkomst. In dit artikel lees je meer over het uitreiken van certificaten.

Leerlijnen: Op deze plek kun je een leerlijn koppelen aan een inschrijving en deelnemers na de inschrijving alvast toegang geven tot de lesmaterialen. Wil je geen leerlijn koppelen? Laat dit veld dan leeg.

Lesmodules: Deelnemers krijgen na inschrijving automatisch toegang tot de lesmodule(s) die je hier selecteert.

Bijeenkomsten filteren

Heb je veel bijeenkomsten? Dan kan het handig zijn om te filteren. Bijvoorbeeld om te zien welke bijeenkomsten vol zitten, of welke juist nog geen inschrijvingen hebben. Of om alleen de bijeenkomsten te zien waar jij een trainer bent. Ga naar je bijeenkomstenpagina en open deze in lijst view.

Vervolgens kun je gebruik maken van de filters.

Inschrijvingen inzien

In de detailpagina van je bijeenkomsten kun je zien wie zich hebben ingeschreven. Wil je een uitgebreider beeld van alle inschrijvingen over alle bijeenkomsten, dan kun je terecht op de inschrijvingenpagina via beheer > gebruikers > inschrijvingen. Merk op dat je de inschrijvingenlijst kunt filteren op basis van gebruikerscategorieën.

Meer weten?

Bijeenkomsten zijn een onderdeel van het aanbod. In ons artikel over het aanbod lees je bijvoorbeeld meer over de e-mail notificaties die naar trainers en deelnemers verzonden worden.

Bijgewerkt op: 05/04/2024