Portfolio

Met het Portfolio hebben je cursisten een plek waarin ze belangrijke documenten of certificaten kunnen bewaren. Als beheerder en trainer heb jij ook toegang tot het portfolio van al je deelnemers. Je vindt het portfolio door bovenin in het menu op het koffer-icoontje te klikken of door op de homepagina op je naam te klikken.

Om een nieuw portfolio item toe te voegen, klik je op het plusje. In het venster dat opent, kun je alle relevantie informatie invullen.

Let op: je moet eerst je item opslaan voordat je er bijlagen aan kan toevoegen.

Het portfolio & ontwikkelplan aan- of uitzetten
Om jouw deelnemers gebruik te kunnen laten maken van het portfolio, moet deze wel aan staan voor jouw academie. Je kunt portfolio en ontwikkelplan aanzetten binnen het portfolio met schuifje ‘publiceer’.

SBU punten
Het is mogelijk om SBU (Studiebelastinguren) punten toe te kennen aan portfolio-items. Dit kan bijvoorbeeld bij het certificaat of bij door deelnemers toegevoegde persoonlijke portfolio-items. Hierdoor is het voor zowel de trainer als de deelnemer in een oogopslag duidelijk hoever deelnemers zijn met hun voortgang.

Wil je weten hoe je een punten systeem instelt? Bekijk dan dit helpdesk-artikel.

Portfolio exporteren
Met de 'export' knop maak je in een handomdraai een handige pdf, waarmee je in één keer een overzicht hebt van je behaalde certificaten, opleidingen en SBU punten. De export ontvang je op de e-mail.

Groepen
Wil je wat structuur toevoegen aan je portfolio items? Maak dan gebruik van ‘groepen’. Een nieuwe groep maak je door op het mapje te klikken. Geef je groep een naam en eventueel een beschrijving en druk op ‘Opslaan’. Als je een portfolio item rechtstreeks in een groep wil aanmaken, klik dan op de ‘Voeg portfolio item toe’ balk onderin, en begin met typen. Makkelijker kunnen we het niet maken ;-).

Sorteren
Ga met je muis op het onderdeel staan. Je ziet een handje verschijnen. Wanneer je hierop klikt en je muis ingedrukt houdt, kun je de volgorde wijzigen.

Titel en header
Het portfolio van jouw deelnemers kun je verder personaliseren door een titel, beschrijving en een header afbeelding toe te voegen. De naam onder de titel wordt automatisch ingevuld met de naam van de deelnemer.

Bijgewerkt op: 09/01/2024