Artikelen over: Leerlijnen

Puntensysteem toevoegen in de academie

Het is mogelijk om SBU (Studiebelastinguren) punten toe te kennen aan portfolio-items in Pluvo. Dit kan bijvoorbeeld bij het certificaat of bij door deelnemers toegevoegde persoonlijke portfolio-items. Hierdoor is het voor zowel de trainer als de deelnemer in één oogopslag duidelijk hoever deelnemers zijn met hun voortgang.

Hoe stel je het punten systeem in?

Vanuit het startscherm van jouw academie klik je op het tandwiel in de header om naar de instellingen van je academie te gaan.

Vervolgens klik je op 'meer instellingen'. Hier vind je de mogelijkheid om een puntensysteem toe te voegen en een naam toe te wijzen aan je puntensysteem. Het is mogelijk om meer dan één puntensysteem per academie in te stellen.

Puntensysteem instellen bij certificaten

Een nieuw certificaat

Je kunt nieuwe certificaten rechtstreeks aan de leerlijn toevoegen. Meer weten over het toevoegen van modules aan jouw leerlijn? Bekijk dan dit helpdeskartikel: Een leerlijn maken.

Wanneer je bij het toevoegen van een module de optie 'certificaat' kiest krijg je de keuze om een nieuw certificaat aan te maken. Bij het aanmaken van een certificaat kun je bij '_Punten voor certificaat'_ het aantal punten toekennen en bij '_Puntensysteem'_ één van de in de academie ingestelde puntensystemen selecteren.

Een bestaand certificaat

Vanuit het startscherm van jouw academie klik je rechtsboven op het tandwiel en kom je in het beheer van de academie. Selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'certificaten'. Daarna word je naar het overzicht van bestaande certificaten gebracht.

Wanneer je in het overzicht het certificaat dat je wilt wijzigen selecteert kun je bij '_Punten voor certificaat'_ het aantal punten toekennen en bij '_Puntensysteem'_ een van de in de academie ingestelde puntensystemen selecteren.

Let op: Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht punten toe te kennen aan reeds uitgereikte certificaten. Punten kunnen alleen worden toegevoegd aan certificaten die na deze wijziging worden verstuurd.