Lesmodules koppelen met LTI 1.1

Pluvo ondersteunt op dit moment LTI 1.1 en LTI 1.3 om gemaakte content in Pluvo te integreren in een ander leermanagementsysteem (LMS). De keuze die je maakt, is afhankelijk van de LTI versie die het ontvangende LMS ondersteunt. Als het LMS beide versies ondersteunt, dan is het aan te raden om gebruik te maken van LTI 1.3, omdat dit een nieuwe en verder doorontwikkelde standaard is. Is dat niet mogelijk, dan kan gebruik gemaakt worden van LTI 1.1. Hoe dat werkt, beschrijven we hieronder.

Hoe maak ik een LTI 1.1 koppeling?

Een LTI 1.1 koppeling zit altijd op het niveau van een lesmodule (in tegenstelling tot LTI 1.3, waarbij ook volledige leerlijnen geïntegreerd kunnen worden). Om een lesmodule te integreren, heb je een key en een secret nodig.

Stap 1: open het beheer en ga naar het overzicht van lesmodules.

Stap 2: Klik op de lesmodule die je wilt integreren in het andere systeem.

Stap 3: er schuift nu een venster uit. Klik het tabje settings/instellingen open en klik vervolgens op LTI 1.1.

Stap 4: hier vind je de launch URL, key en secret van de lesmodule. Deze dienen in het andere platform ingevoerd te worden, om de koppeling gereed te maken.

Als je meer lesmodules wilt integreren, dan doorloop je dezelfde stappen nogmaals. Elke lesmodule heeft zijn eigen unieke key en secret. De launch URL is echter altijd hetzelfde.

Hoe werkt de koppeling in praktijk?

Heel eenvoudig! Als de lesmodules eenmaal geïntegreerd zijn in het andere platform, dan kan in het andere platform beheerd worden wie er toegang toe hebben. Deelnemers klikken op de LTI module en worden vervolgens naadloos doorgelinkt naar de module in Pluvo, zonder dat er opnieuw ingelogd hoeft te worden. De voortgang van deelnemers kan zowel in Pluvo als in het andere platform ingezien worden. Een LTI gebruiker herken je aan het label 'external'.

In bovenstaande afbeelding zie je, helemaal rechts bij elke gebruiker, ook de knop om voortgang te resetten. Wil je dat een gebruiker vanuit het andere platform de module helemaal opnieuw kan maken, dan kun je in Pluvo dus de voortgang resetten. Precies zoals je dat bij gewone gebruikers ook gewend bent.

Bijgewerkt op: 15/02/2024