Publiceren van een lesmodule

Is je lesmodule klaar? Mooi! Er staat je nog een ding te doen: de lesmodule publiceren! Klik hiervoor rechtsboven op 'publiceer', geef eventueel een notitie mee en klik op 'publiceer concept'.

Waarom publiceren?

Pas als je een nieuwe versie van je lesmodule publiceert, wordt die zichtbaar voor je deelnemers. Zolang je niet op publiceren hebt gedrukt, blijven je deelnemers de laatste gepubliceerde versie zien.

Wat als een deelnemer al begonnen was?

Als een deelnemer al aan de lesmodule was begonnen, dan blijft deze deelnemer in de versie werken die gepubliceerd was op het moment dat de deelnemer begon. Dit is om te zorgen dat er geen data verloren gaat. Stel je namelijk voor dat je de puntentelling verandert, of een les verwijdert. Frustrerend voor de deelnemer die niet snapt waar zijn gegevens gebleven zijn!

Als de lesmodule aangepast wordt (bijvoorbeeld omdat de auteur vragen en/of condities in de lesmodule aanpast), heeft de deelnemer hier dus geen last van.

Voortgang resetten

Als de trainer de deelnemers van een oudere versie van de lesmodule wil verplaatsen naar de recente versie, dan dient de trainer de voortgang te resetten.

Let op: alle voortgang wordt gereset. Alle antwoorden zullen dus ook verwijderd worden en de cursist moet de lesmodule opnieuw volgen.

De voortgang reset je door in het beheer naar 'leerlijnen' te gaan, jouw leerlijn te openen en dan naar het tabje 'voortgang' te gaan. Selecteer de juiste lesmodule en Klik dan op het blauwe pijltje aan de rechterkant van de deelnemer die je wilt resetten.

Je kunt ook voor meerdere deelnemers de voortgang van alle modules in de leerlijn resetten. Hiervoor ga je in de leerlijn naar het tabje 'deelnemers'. Selecteer een of meerdere deelnemers en klik bovenin op het icoon met een pijltje.