Artikelen over: Lesmodules

Lessen en secties aanmaken

Een lesmodule bestaat vaak uit meerdere lessen en secties. Deze maak je gemakkelijk aan via het auteursmenu linksboven, zoals je in het filmpje hieronder ziet (tip: bekijk het filmpje full screen).



Wanneer je linksboven op het pijltje klikt, ontvouwt een menu zich. Aan het begin van het maken van je lesmodule is dit nog helemaal leeg. Onderin vind je hier twee knoppen. De linkerknop is voor het aanmaken van een les, de rechterknop voor het aanmaken van een sectie.

Onder een sectie kun je verschillende lessen plaatsen, dit helpt je bij het structureren van je training. Alleen een les kan daadwerkelijk content bevatten.

Vergelijk secties met hoofdstuktitels in een boek. Waar een hoofdstuk in een boek pagina's samen bundelt om een overzichtelijke structuur te creëren, doet een sectie dat met lessen in je lesmodule.

Les toevoegen



Als je een les toevoegt, krijg je een pagina met instellingen te zien. Hier vul je de titel van de les in. Je kunt hier ook een beschrijving toevoegen die als ondertitel wordt getoond en een afbeelding voor in de header. De overige instellingen die je tegenkomt bespreken we hieronder.



Overige instellingen



Punten tellen mee voor de eindscore



Deze optie is van belang als je een toetselement in je les toevoegt. Stel dat je een oefentoets maakt of oefenopgaven wilt plaatsen. Je wilt dan niet dat de resultaten meetellen bij de beoordeling van de cursus. Klik op het vakje om de punten niet mee te laten tellen. In de inhoudsopgave komt dan onder dit kopje 'oefenen' staan.

Herkansing van
Herkansing van verschijnt alleen wanneer je 'punten tellen mee voor de eindscore' aangevinkt hebt.

Wanneer een cursist je toets niet haalt, kun je diegene automatisch een herkansing aanbieden. De punten van de eerste toets worden met deze functie overschreven door de punten van de herkansing.

Meer over herkansingen lees je hier.

Directe feedback



Directe feedback aan

Wanneer je directe feedback aan zet, zal bij de deelnemer bij iedere vraag een knop staan met ‘beantwoord’. Als de deelnemer vervolgens een vraag beantwoordt, zal direct zichtbaar zijn wat het goede antwoord hoort te zijn. Of wat de feedback bij het gegeven antwoord is.

Directe feedback uit

Als directe feedback uitstaat, kan iedere vraag beantwoord worden zonder dat er direct feedback gegeven wordt. Onderaan de les wordt een knop ‘les afronden’ getoond. Pas als de deelnemer deze knop indrukt, is de les afgerond en kan de deelnemer de feedback zien.

De deelnemer kan de antwoorden zo vaak wijzigen als hij/zij wil, totdat de les is afgerond.

Op tijd gebaseerd



Wanneer je wilt dat je deelnemers een les binnen een bepaalde tijd afronden, kun je dit aanvinken. Dit is bijvoorbeeld handig als je een toets aanmaakt en je wilt dat de deelnemers maar een uur de tijd hebben om de toets af te ronden.



Initiële status



Hiermee bepaal je of de les of de sectie zichtbaar of verborgen is. Verborgen betekent dat de deelnemer niet van het bestaan van de les weet, totdat de door jou geformuleerde condities behaald zijn.



Als de status op gesloten staat, kan de deelnemer de les al wel zien, maar nog niet bezoeken. Als alle condities gehaald zijn van deze les zal de gesloten status veranderen in open.

Je hoeft niks te veranderen als je deze les altijd wilt laten zien, zorg er dan wel voor dat je geen condities formuleert.

Hoe je condities aanmaakt voor lessen en secties lees je in dit artikel.

Sectie aanmaken



Een sectie is vooral handig om duidelijke verdeling te maken tussen de lessen. Zie hiervoor het voorbeeld. Hier is geschiedenis een sectie, waaronder weer lessen vallen zoals 'Ontstaan van Safory' en 'Onze doelstellingen'.



Inhoud van de lessen



Als je klikt op een les, ga je naar een (lege) les en kun je allerlei media en assessment items toevoegen. Onderaan de pagina bevinden zich buttons die deze items toevoegen. Zo kun je stap voor stap de les vullen.

Lees hier meer over de verschillende soorten content die je kunt toevoegen.

En hier lees je meer over de verschillende vraagsoorten.

Bijgewerkt op: 09/01/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!