Algemene instellingen van je lesmodule

In Pluvo kun je eenvoudig jouw eigen lesmodule aanmaken. Klik hiervoor in beheer op 'Lesmodules'. Klik vervolgens op 'Nieuwe lesmodule'.

Wanneer je in de lesmodule linksboven op het pijltje klikt en vervolgens op het mixpaneel, dan kom je in de instellingen van de lesmodule.

Fig. 1: De instellingen vind je door op het icoon met een mixpaneel te klikken.

Hier kun je de algemene informatie van je lesmodule, zoals titel, beschrijving en afbeelding aanpassen. Deze informatie wordt gebruikt op het beginscherm van je lesmodule, maar de titel en de header vind je ook in het overzicht van de leerlijn terug.

Fig. 2: Voorbeeld van een ingevulde titel en beschrijving

Melding na afronding

Schrijf hier wat je cursisten te zien krijgen nadat ze de lesmodule afgerond hebben. In het voorbeeld hieronder is de ingevulde melding na afronding 'Goed gedaan, je hebt deze module afgerond!'.

Slagingsgrens

Bij de algemene instellingen kun je ook de slagingsgrens instellen. De slagingsgrens is gebaseerd op het percentage goed/fout van de antwoorden van de deelnemer. Als je de slagingsgrens op bijvoorbeeld 60% zet, dan moet een deelnemer minimaal 60% van de antwoorden goed beantwoorden om de cursus te halen.

Resultatenoverzicht
Standaard krijgt de cursist na afronding de melding die je hierboven ingevuld hebt te zien. Wil je dat hij/zij een pdf met de vragen en gegeven antwoorden kan downloaden? Vink dan het laatste knopje aan.

Deelnemer kan tekst laten voorlezen
Als je deze optie aanzet, dan komt naast elk tekstblok dat je toevoegt een icoon met een oortje te staan. De cursist kan hier op drukken om een tekst voor te laten lezen.

Toon bestede tijd aan deelnemer
Als je deze optie aanvinkt, dan zal de cursist bovenin zijn scherm een teller zien lopen die de bestede tijd in de lesmodule aangeeft.

Klaar met invullen?

Klik bovenin op bewaar!