Artikelen over: Lesmodules

Assessment item: Matchvraag

Bij de matchvraag moet een cursist woorden naar de juiste plek slepen. Dat kan er zoals het voorbeeld hieronder uitzien. De woorden die gesleept moeten worden noemen we 'categorieën'. Cursisten slepen deze naar de 'antwoordopties' eronder.



Bekijk de video of lees de tekst onder de video om te weten te komen hoe je zelf een matchvraag bouwt!

Matchvraag aanmaken



Om een matchvraag aan te maken, doorloop je de volgende stappen:

Zet de instructies voor deze vraag in het 'vraag' veld. Bijvoorbeeld: "Weet jij de betekenis van deze drie soorten gisting? Sleep de termen met de juiste betekenis".



Gebruik het 'feedback' veld om algemene feedback te geven, die na het beantwoorden van de vraag altijd getoond wordt. Wil je feedback geven op een specifiek antwoord? Dat kun je later doen wanneer je de juiste antwoorden gaat toevoegen.

Geef aan hoeveel punten er maximaal te verdienen zijn met deze opdracht. Geef daarnaast aan of de antwoorden in willekeurige volgorde getoond moeten worden. Als je dit uit zet, zullen de antwoordopties op een vaste plek blijven staan.

Voeg de categorieën toe. Dit zijn dus de labels die cursisten naar de juiste antwoordopties zullen slepen.



Voeg de eerste antwoordoptie toe. Klik de juiste categorie aan en ken een punt toe. Je kunt ook nog gerichte feedback toevoegen, die wordt getoond als een cursist deze categorie naar het antwoord sleept.



Wil je ook gerichte feedback geven wanneer een fout antwoord wordt gegeven? Dat kan. Klik dan ook de foute categorieën aan, vul de feedbackvelden in, maar laat het puntenveld op '0' staan.

Nu druk je op het plusje om de tweede antwoordoptie toe te voegen. Je doorloopt bovenstaande stap opnieuw en gaat door naar de derde antwoordoptie, de vierde, enzovoort.

Druk vervolgens op 'bewaar' en je matchvraag is afgerond!

Bijgewerkt op: 29/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!