Artikelen over: Lesmodules

Assessment item: Vul de lege velden

"Wat moet er staan op de lege plek?", dat is de kern van deze vraag. Hieronder zie je een voorbeeld van een 'vul de lege velden' vraag.



Vraag aanmaken



Bekijk de video of lees de tekst onder de video om te weten te komen hoe je zelf een Vul de lege velden-vraag bouwt.

Om een 'vul de lege velden'-vraag aan te maken, doorloop je de volgende stappen:

Zet de instructies voor deze vraag in het 'vraag' veld. Bijvoorbeeld: "De volgende vraag gaat over de video die je net hebt gezien. Vul de lege velden
in met de juiste woorden".



Gebruik het 'feedback' veld om algemene feedback te geven, die na het beantwoorden van de vraag altijd getoond wordt. Wil je feedback geven op een specifiek antwoord? Dat kun je later doen wanneer je de juiste antwoorden gaat toevoegen.

Geef aan hoeveel punten er maximaal te verdienen zijn met deze opdracht. Geef daarnaast aan of de antwoorden hoofdlettergevoelig moeten zijn. Als je deze op 'Nee' zet, maakt het bijvoorbeeld niet uit of een cursist 'amsterdam' of 'Amsterdam' schrijft.



Nu komen we bij het veld genaamd 'tekst met de lege velden'. Hierin zet je het stuk tekst dat cursisten moeten aanvullen met ontbrekende woorden. De plaats van het eerste ontbrekende woord geef je aan met [1]. Het tweede met [2], etc..

Geef vervolgens voor het eerste veld het juiste antwoord aan en ken een punt (of meerdere punten) toe. Hier heb je ook de mogelijkheid om gerichte feedback te geven wanneer een bepaald antwoord is gegeven.



Wil je rekening houden met verschillende spellingsvormen van het juiste antwoord? Je kunt deze dan allemaal als nieuwe antwoordopties toevoegen en hieraan ook een punt toekennen.

Als je de antwoordopties voor het eerste veld hebt ingevoerd, druk je op het plusje en ga je door naar het tweede veld, derde veld, enzovoort.

Bijgewerkt op: 29/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!