Artikelen over: Lesmodules

Feedback op vragen

Goede feedback bij je vragen is belangrijk om je cursist te ondersteunen bij zijn leerproces. Voor het geven van feedback bestaan een aantal mogelijkheden. In dit artikel lichten we toe hoe algemene én antwoord-specifieke feedback gegeven kan worden en we leggen de lesinstelling 'directe feedback' uit.

Algemene en antwoord-specifieke feedback



Bij de meeste vraagsoorten in Pluvo kun je algemene feedback en antwoord-specifieke feedback geven. Het veld voor de algemene feedback vind je altijd bovenin, na het vraagveld. De feedback die je hier geeft wordt altijd getoond nadat een cursist de vraag beantwoord heeft, ongeacht het antwoord dat hij of zij heeft gegeven. Dit feedbackveld gebruik je bijvoorbeeld om de juiste antwoorden te benoemen en deze van een extra toelichting te voorzien.



Fig. 1: Voorbeeld van algemene feedback bij de meerkeuzevraag.

Bij de meeste vraagsoorten kun je ook feedback toevoegen bij de antwoordmogelijkheden. We noemen dit antwoord-specifieke feedback. Wat je hier invult, wordt alleen getoond als de cursist het betreffende antwoord heeft gegeven. Hierdoor kun je extra feedback geven als een deelnemer een antwoord kiest wat extra uitleg behoeft.



Fig. 2: Voorbeeld van antwoord-specifieke feedback bij de meerkeuzevraag.

Directe feedback



Bij iedere les kan je via het instellingenscherm bepalen hoe de feedback gegeven wordt.



Directe feedback aan

Wanneer je directe feedback aan zet, zal bij de deelnemer bij iedere vraag een knop staan met ‘beantwoord’. Als de deelnemer vervolgens een vraag beantwoordt, zal direct zichtbaar zijn wat het goede antwoord hoort te zijn.

Directe feedback uit

Als directe feedback uitstaat kan iedere vraag beantwoord worden zonder dat er direct feedback gegeven wordt. Wel wordt het antwoord opgeslagen, zodat de deelnemer over meerdere sessies aan een les kan werken. Onderaan de les wordt er een ‘les afronden’ knop getoond. Pas als de deelnemer deze knop indrukt is de les afgerond en kan de deelnemer de feedback zien.

De deelnemer kan de antwoorden zo vaak wijzigen als hij/zij wil, totdat hij/zij de les afrondt.

Bijgewerkt op: 29/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!