Artikelen over: Lesmodules

Assessment item: Zelftest

Bij de zelftest draait het, in tegenstelling tot andere opdrachten, niet zozeer om 'goed' of 'fout'. Het gaat hier veel meer om zelfinzicht. De bedoeling bij de zelftest is dat een cursist uit een aantal antwoordopties steeds de optie selecteert, die het meeste van toepassing is op hem of haar. Deze antwoordopties zijn gekoppeld aan een bepaalde onderliggende categorie.
Als alle antwoorden zijn gegeven, kan zo een score per categorie getoond worden.

Voorbeeld



Laten we dat iets concreter maken. Stel, ik wil weten of een cursist eerder een beelddenker is of een woorddenker. Ik zou dan de volgende vragen kunnen voorleggen:



Wanneer een cursist 'Een boom' antwoordt op de eerste vraag, dan zal zijn of haar score voor de onderliggende categorie 'woorddenker' toenemen. De score per categorie wordt getoond wanneer alle vragen beantwoord zijn.



Vraag aanmaken



Bekijk de video of doorloop de stappen onder de video om te weten te komen hoe je zelf een zelftest kunt bouwen.

Formuleer de vraag en, indien gewenst, de algemene feedback. De algemene feedback wordt altijd getoond na het beantwoorden van de vraag.



Vul vervolgens de velden 'Max. opties' en Max. aantal punten' in. Het 'Max. opties' veld geeft aan hoeveel antwoorden een cursist kan aanvinken. Zet je die bijvoorbeeld op '2', dan kan een cursist per vraag in totaal twee antwoordopties selecteren.

Voeg de categorieën toe. Dit is waarop een cursist gescoord wordt. In het geval van dit voorbeeld is dat 'woorddenker' en 'beelddenker'.



Vervolgens ga je alle vragen en antwoordopties toevoegen. Onder het tabje '1' komt de eerste vraag met daaronder alle antwoordopties. Elke antwoordoptie moet gelinkt worden aan een categorie om scores te kunnen berekenen.



Nu ga je door naar het tabje '2' en voeg je weer een vraag toe met de daarbij behorende antwoordopties. Op deze manier ga je door tot alle vragen en antwoorden erin staan. Met een laatste druk op de knop 'bewaar' staat jouw zelftest!

Bijgewerkt op: 09/01/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!