Artikelen over: Lesmodules

Assessment item: Meerkeuze vragen

Een van de meest voorkomende vragen in de wereld: de meerkeuze vraag! Ook die kun je uiteraard inzetten in Pluvo.



Vraag aanmaken



Om een meerkeuzevraag aan te maken, doorloop je de volgende stappen:

Formuleer de vraag en de algemene feedback. De algemene feedback wordt altijd getoond na het beantwoorden van de vraag. Feedback gericht op een specifiek antwoord kun je later instellen.



Vul vervolgens de velden 'Max. opties' en Max. aantal punten' in. Het 'Max. opties' veld geeft aan hoeveel antwoorden een cursist kan aanvinken. Zet je die bijvoorbeeld op '4', dan kan een cursist in totaal vier antwoorden selecteren.



Het veld 'Max. aantal punten' gebruik je om aan te geven hoeveel punten een cursist in totaal kan verdienen met deze opdracht.

Daarnaast kun je ook nog aangeven of de antwoorden in een willekeurige volgorde getoond moeten worden. Zet dit uit als je een vaste volgorde wilt afdwingen.

Hierna ga je de antwoordopties invoeren. Je vindt daar ook de mogelijkheid om gericht per antwoord feedback te geven. Deze feedback wordt getoond als de cursist het betreffende antwoord selecteert.



Vergeet ook niet om het goede antwoord (of antwoorden) een punt te geven. Als een cursist dit antwoord aanvinkt, zal het groen gemarkeerd worden en worden de punten meegenomen in de uiteindelijke score. Meer over puntentelling lees je hier.

Dan alleen nog even op 'bewaar' drukken en je meerkeuzevraag is klaar voor gebruik!

Bijgewerkt op: 29/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!