AFAS GetConnector: Cursusbeheer (Handmatig)

Het is van belang dat u beschikt over een gebruikersgroep met de juiste rechten. Mocht dat nog niet het geval zijn dan kunt u deze als volgt configureren: https://helpdesk.pluvo.nl/nl/articles/8443265-afas-gebruikersgroep-configureren.

Het configureren van de GetConnector voor Cursusbeheer.

Kies binnen het menu Algemeen in de sectie uitvoer de optie van beheer en klik daarna op GetConnector. U krijgt hierna het onderstaande scherm te zien. Open hier de GetConnector welke binnen uw organisatie voor cursus deelnemers wordt gebruikt. In ons voorbeeld is dit Deelnemerper_cursusevenement_. Zoals u in het onderstaande voorbeeld kunt zien is mogelijk om te filteren op naam om het vinden van uw GetConnector te vergemakkelijken.

Na het openen verschijnt er een nieuw scherm, klik eerst op volgende en daarna op gegevens waarna u bij het volgende scherm terecht komt.

Hier kunt u de velden van de GetConnector configureren. In het linkerscherm bevindt zich een menu met daarin alle beschikbare velden. In het rechter scherm staan alle velden die voor de GetConnector zijn gelinked.

Verplichte velden:

Voor een goede werking is de aanwezigheid van de volgende velden noodzakelijk:

Een naam veld.
Een primair email veld.
Een secundair email veld.
Een veld voor het Contact ID van de gebruiker.
Een veld voor het Persoon ID van de gebruiker.

Het gebruik van primaire en secundaire velden maakt het mogelijk om voor de verschillende gebruikersgroepen verschillende email velden te gebruiken. (Bijvoorbeeld EmailPrive_ voor Personen terwijl Personen bij een Organisatie daarnaast nog beschikken over een EmailWerk_ ). Pluvo checkt altijd eerst het primaire email veld en zoekt pas als deze leeg is naar het secundaire email veld. Als uw organisatie maar een enkel email veld gebruikt hoeft u dan ook geen secundair email veld te configureren.

Het toevoegen van Contact / Persoon ID velden

Beide id velden zijn enigszins verborgen in AFAS.

Het Contact ID kunt u vinden in Deelnemer per evenement - > Deelnemer -> Deelnemer -> Algemeen -> Contact

Het Persoon ID kunt u vinden in Deelnemer per evenement - > Deelnemer -> Deelnemer -> Organisatie/persoon -> Organisatie/persoon

Veld en Connector namen.

De naam van de velden in het bovenstaande voorbeeld ( email primair, email secundair, …) zijn slecht voorbeelden. U kunt deze velden en zelfs de connectoren elke naam geven die u wenst - u moet deze namen wel aan ons doorgeven.

Informatie voor uw GetConnector

Voor uw GetConnector hebben wij de volgende informatie nodig:

De naam van de GetConnector
De naam van het naam veld.
De naam van het primaire email veld.
De naam van het secundaire email veld.
De naam van het Contact ID veld.
De naam van het Persoon ID veld.

Extra optie: Filter gebruikers uit de lijst na een specifieke datum

Als je gebruikers na een gegeven datum niet mee wilt sturen naar Pluvo dan moet je een extra veld mee sturen met een datum. Dit veld voeg je toe aan de evenementen in je Afas cursusbeheer en daarna aan de GetConnector. Dit dient een Veldtype 'dateTime' (Datum en tijd) te zijn.

Plaats cursus id van AFAS in Pluvo Leerlijn

Meer informatie over het plaatsen van het afas cursus id in de leerlijn van Pluvo
AFAS Get/Updateconnector: Cursusbeheer Cursus koppelen aan leerlijn

Bijgewerkt op: 03/01/2024