AFAS GetConnector: Gebruikers synchronisatie

Voor het instellen van gebruikers synchronisatie met Pluvo moet je de volgende stappen doorlopen:

De GetConnector opzetten
Een App connector configureren
App connector Token genereren
Het doorgeven van de informatie aan Pluvo om de koppeling te voltooien

Download de getconnector

Eerst download je onze GetConnector om deze vervolgens te importeren in AFAS. Hieronder lees je hoe dat in AFAS moet gebeuren:

Open de omgeving waarin je de geëxporteerde GetConnector(en) wilt importeren.
Ga naar: Algemeen / Uitvoer / Beheer / GetConnector.
Klik op de actie: Importeren.
Klik op:
Bestand (voor het importeren van één GetConnector)
Map (voor het importeren van meerdere GetConnectoren)
Selecteer het '.gcn-bestand' van de te importeren GetConnector.
Klik op: Voltooien.
Doorloop de wizard.

AFAS App connector configureren:

Lees dit artikel om de AFAS App connector te configureren.

AFAS App connector token genereren:

Lees dit artikel om de AFAS App connector token te genereren.

Stuur de Gegenereerde token naar ons toe en je bent klaar!

Extra: Gebruikers in groepen

Wanneer naast gebruikers synchronisatie ook de gebruikers in een gewenste groep wilt plaatsen dan kun je deze waardes ook meesturen naar Pluvo.
Wel dien je dan deze extra informatie te mailen naar je contactpersoon binnen Pluvo, zodat we de Afas koppeling deze extra gegevens kunnen laten ontvangen.

De gegevens die nodig zijn per gebruiker zijn de volgende:
'group_id_field': 'key_in_afas',
'group_name_field': 'key_in_afas',
'group_manager_field': 'key_in_afas' // Optioneel, dit is een AFASID van de leidinggevende van de bewuste groep, deze zal dan als groepmanager worden toegevoegd in Pluvo.

Optioneel: wanneer je zelf de connector wilt opzetten, door loop je de volgende stappen.

Bijgewerkt op: 15/01/2024