Conditie triggers

Ok, Je hebt een Webhook trigger toegevoegd aan je groep van modules (sectie) in een leerlijn. Top, maar hoe gebruik je deze trigger? Eigenlijk is hier de 'sky the limit' en kun je het zo gek niet bedenken. Zo kun je denken aan de volgende zaken:

E-mail sturen naar je eigen e-mailadres of van de gebruiker.
Gebruiker Inschrijven bij een e-mailinglijst.
Gebruiker op inactief zetten.
Gebruiker uit e-learning/leerlijn halen.
Gebruiker toegang geven aan nieuwe leerlijn.
Jezelf een slack bericht sturen.
Inleverbestand doorsturen naar Google Drive.
...Teveel om op te noemen eigenlijk.

Maar hoe werkt het?

Gebruik webhook met Zapier

Je kan de webhook direct gebruiken voor Zapier. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een Zapier account aan te maken en de webhook te koppelen aan een zap. Een leuk voorbeeld hebben we verderop in de tekst beschreven.

Voor een meerstaps-Zap heb je een betaald Zapieraccount nodig. Deze heb je al vanaf €20,21/maand en kun je gratis uitproberen. Daarnaast dien je een betaald Pluvo abonnement te hebben.

Gebruik webhook met je eigen platform/API

De webhook kunnen we voor jouw organisatie zo instellen dat deze naar een URL van je eigen platform wijst. Op deze manier kan een developer rechtstreeks met de webhook werken. Hier heb je wel een Pluvo Premium account voor nodig. Neem contact op met ons over de mogelijkheden.

Je kan de Webhook trigger op twee manieren inzetten.

1. Bij de inleveropdracht

Plaats naast de trigger ook een inleveropdracht in de sectie van de leerlijn en de trigger zal iedere keer afgaan als iemand een bestand uploadt. Super handig als je de bestanden niet alleen in Pluvo wilt verzamelen, maar ook buiten Pluvo bewaart.

2. Als de condities van een sectie behaald is.

Wanneer de conditie de leerlijn sectie met de verschillende modules opent, dan zal de trigger verstuurd worden. Deze functie is super als je bijv. een gebruiker uit de leerlijn wilt halen na afronden van de leerlijn.

Let op: Deze conditie-trigger gaat éénmaal af per gebruiker per trigger. Wil je deze trigger nogmaals voor een gebruiker laten afgaan, dan dien je de leerlijn sectie in beheer nogmaals op te slaan. Hierdoor zullen alle afgeronde triggers opnieuw worden verstuurd.

Maar nu aan de slag met een conditie voorbeeld:

Webhook gebruiker in Zapier

Om je toch even een voorzet te geven hebben we hieronder een instructie geschreven. We gaan een trigger gebruiken om jezelf een e-mail te sturen als de conditie van 1 week na instap behaald is.

Trigger toevoegen aan Pluvo

Je voegt een trigger toe door naar je leerlijn te gaan en daar de Webhook
module toe te voegen.

Kies uit de lijst van modules de Webhook module.

Kopieer de referentie en druk op opslaan.

\n

Zet een conditie op de module-groep

Door een conditie te zetten op de module groep zal de Zapier trigger worden
verstuurd als deze conditie behaald wordt door de deelnemer.

Neem de velden van hieronder over en sla op.

Nu staat alles goed in de module en zal de Zapier module getriggerd worden als een deelnemer een week in de leerlijn zit.

Op naar Zapier om aan te geven wat we vervolgens willen wat er met de trigger gebeurd.

Zap trigger in Zapier aanmaken

Maak een nieuwe zap aan en zoek naar de app Pluvo met de trigger " Module Group Unlocked"
Bij 'Find data' zie je data uit Pluvo waarmee je de volgende stappen kan vullen.

Voeg met het plusje eronder de helper app 'filter' toe. Hierdoor kan je de zap filteren om alleen door laten gaan als de trigger een bepaalde referentie
heeft.

De volgende stap wordt het versturen van een mailtje met de gegevens uit de trigger. ( Dit kan dus alles zijn wat je nu wilt dat de trigger gaat doen)

Kies de 'Send email by Zapier' optie om de mail door te versturen.

Na continue vul je de velden in die je wilt ontvangen in de mail. Denk hier bij aan, Wie heeft de module geopend? Welke leerlijn? Welke sectie? Wat voor conditie heeft hiervoor gezorgd? Deze velden vul je in de body met een uitleg tekst erbij zodat je de context blijft begrijpen. Zet de To naar je eigen mailadres en de from op het email van de deelnemer. Zo kan je snel replyen als je dat wilt.

Druk op continue, test de zap en zet 'm aan. Klaar!

Zoals je ziet is het echt heel makkelijk een zapier module open trigger te gebruiken om iets te triggeren wat je maar wilt.

Veel succes!