AFAS UpdateConnector: Cursusbeheer

Het doorgeven van voltooiingsdatums aan cursusbeheer

Zodra een gebruiker een module binnen de leerlijn voltooid, kunnen we de datum van de voltooiing weg schrijven naar een door u gespecificeerd veld binnen de inschrijving in AFAS. Hierdoor kunt u automatisch per gebruiker bijhouden of en wanneer hij/zei een module heeft voltooid.

De informatie voor uw UpdateConnector

Voor uw UpdateConnector hebben wij de volgende informatie nodig:
Eenmalig: De naam van de UpdateConnector
Per leerlijn: De veldcode van het veld waar wij de datum van voltooiing naar wegschrijven.

Het configureren van de UpdateConnector

Voor het configureren van de UpdateConnector is het van belang om het veld te kiezen waarnaar de voltooiingsdatum zal worden weggeschreven. U kunt hierbij kiezen voor een bestaand veld (waarbij enkel de veldnaam aan ons hoeft te worden doorgeven) of om hiervoor een nieuw veld, binnen AFAS bekend als een vrij veld toe te voegen.

Voor de laatste optie is moet u de onderstaande stappen ondernemen:

Kies binnen het menu Algemeen in de sectie beheer de optie van Management tool. U krijgt daarna het onderstaande scherm te zien. Kies daar voor Functiegroep Cursusmanagement.

Kier hierna in het linkermenu de gegevensverzameling waarop u een veld wilt toevoegen. In het onderstaande voorbeeld kiezen we voor Deelnemer per evenement. In het rechter menu ziet u alle velden welke op dit moment beschikbaar zijn voor deze gegevensverzameling. (Dit zijn er waarschijnlijk meer dan u er bij de eerdere configuratie van de GetConnector zag omdat niet al deze velden aan een connector zijn gelinkt).

Voor het toevoegen van een nieuw veld klikt u hier op Nieuw

Het onderstaande menu zal zich nu openen. Hier kunt u het veldtype, label (naam) en kolom tekst selecteren.

Veldtypes voor uw vrije veld.

Voor uw nieuwe veld kunt u gebruik maken van de veldtypes Datum en Text. Bij de laatste moet u ook een veldlengte meegeven. Voor Pluvo geldt een minimale lengte van 10 tekens. Noteer na afloop de waarde die u ziet in de 'Veldcode' kolom. Deze moet u aan ons doorgeven.

Bijgewerkt op: 15/03/2024