AFAS GetConnector: Gebruikers sync (handmatig)

Het configureren van de GetConnector

Kies binnen het menu Algemeen in de sectie uitvoer de optie van beheer en klik daarna op GetConnector. Je krijgt hierna het onderstaande scherm te zien. Open hier de GetConnector welke binnen jouw organisatie voor cursus deelnemers wordt gebruikt. In ons voorbeeld is dit ProfitUsers_. Zoals je in het onderstaande voorbeeld kunt zien is het mogelijk om te filteren op naam om het vinden van de GetConnector te vergemakkelijken.

Na het openen verschijnt er een nieuw scherm, klik eerst op volgende en daarna op gegevens waarna je bij het volgende scherm terecht komt.

Hier kun je de velden van de GetConnector configureren. In het linkerscherm bevindt zich een menu met daarin alle beschikbare velden. In het rechter scherm staan alle velden die voor de GetConnector zijn gelinked.

Belangrijke velden:

Voor een goede werking is de aanwezigheid van de volgende velden noodzakelijk:
Medewerkers Code
Volledige naam
Een primair email veld.
Een secundair email veld. (optioneel)

Het gebruik van primaire en secundaire velden maakt het mogelijk om voor de verschillende gebruikersgroepen verschillende email velden te gebruiken. (Bijvoorbeeld EmailPrive_ voor Personen terwijl Personen bij een Organisatie daarnaast nog beschikken over een EmailWerk_ ). Pluvo checkt altijd eerst het primaire email veld en zoekt pas als deze leeg is naar het secundaire email veld. Als jouw organisatie maar een enkel email veld gebruikt, dan hoef je ook geen secundair email veld te configureren.

Het toevoegen van het ‘Medewerkers code’ veld

Het Medewerkers Code veld kun je vinden in Gebruiker - > Algemeen -> Persoon -> Koppelingen -> ‘Medewerker’. Binnen het Medewerker mapje bevind zich nogmaals een ‘Medewerker’ map, voeg deze toe.

Het doorgeven van de benodigde informatie

Informatie voor de GetConnector

Voor de GetConnector hebben wij de volgende informatie nodig:

De namen van:
GetConnector
Medewerkers Code
Volledige naam
Een primair email veld.
Een secundair email veld. (optioneel)

Extra: Gebruikers in groepen

Wanneer naast gebruikers synchronisatie ook de gebruikers in een gewenste groep wilt plaatsen dan kun je deze waardes ook meesturen naar Pluvo.
Wel dien je dan deze extra informatie te mailen naar je contactpersoon binnen Pluvo, zodat we de Afas koppeling deze extra gegevens kunnen laten ontvangen.

De gegevens die nodig zijn per gebruiker zijn de volgende:
'group_id_field': 'key_in_afas',
'group_name_field': 'key_in_afas',
'group_manager_field': 'key_in_afas' // Optioneel, dit is een AFASID van de leidinggevende van de bewuste groep, deze zal dan als groepmanager worden toegevoegd in Pluvo.

Bijgewerkt op: 15/01/2024