Artikelen over: Informatie deelnemers

Wat vind ik in een leerlijn?

Als je eenmaal bent ingelogd kom je op de voorpagina terecht. Daar zie je alle leerlijnen waaraan je als deelnemer bent toegevoegd. Een leerlijn is een verzameling van al het lesmateriaal dat je in een cursus krijgt. In het overzicht van de leerlijn kun je (een selectie van) de volgende onderdelen zien:

Lesmodules : Als cursist doorloop je in zo'n lesmodule content zoals video's, teksten en audio-opnames en maak je opdrachten.

Video’s : soms kiest de maker van een cursus ervoor om eerst een filmpje ter introductie aan te bieden voordat je naar een lesmodule gaat.

Download : Je kan ook een downloadbaar bestand tegenkomen. Een PDF met extra informatie, bijvoorbeeld, of een document om in te vullen.

Opdracht : In de leerlijn moet je soms ook iets inleveren. Dit herken je aan onderstaand symbool.

Locatie : is een deel van je cursus offline? Dan kan de beheerder ervoor kiezen om de locatie voor de offline lessen met je te delen in de leerlijn.

Link : De beheerder heeft ook de mogelijkheid om een link met je te delen, bijvoorbeeld naar een webinar of Zoom sessie.

Certificaat : Afhankelijk van het type cursus dat je volgt, kun je na afloop een certificaat uitgereikt krijgen. Ook deze kun je tegenkomen in het overzicht van de leerlijn. Het certificaat kan gesloten zijn totdat jij de e-learning succesvol hebt afgerond (dat zie je hieronder), maar het certificaat kan ook verborgen zijn totdat je alles hebt afgerond.

Wat moet je doen als je een onderdeel niet kan openen?

Het kan zijn dat je een item niet kunt aanklikken. Dat wil zeggen dat dit item nog niet beschikbaar is voor jou, omdat een bepaalde conditie nog niet behaald is. Het kan zijn dat je eerst een lesmodule moet afronden voordat je verder mag. Het kan ook zo zijn dat iets pas beschikbaar wordt op een bepaalde datum, of na een bepaald aantal weken na het starten van de cursus.

Gedeelde bestanden

In de leerlijn vind je ook het tabje ‘Gedeelde bestanden’. Dit kan je zien als een soort Dropbox voor de leerlijn. Alle trainers en deelnemers kunnen hier bestanden uploaden die voor iedereen zichtbaar zijn. Als de beheerder van de cursus ervoor heeft gekozen om het delen van bestanden uit te zetten, is dit tabje niet zichtbaar.