Artikelen over: Informatie deelnemers

Opdrachten beantwoorden

In de lesmodules moet je vaak ook vragen beantwoorden. Deze vraagsoorten kan je allemaal tegenkomen:

Vul de lege velden in : Je krijgt een tekst te zien waarin sommige woorden ontbreken die nog door jou moeten worden ingevuld. Klik op een veld en typ het juiste woord in.



Meerkeuze : De standaard meerkeuze-vraag, wie kent hem niet? Hier is het de bedoeling dat je het juiste antwoord op de vraag aanklikt. Soms zijn er ook meerdere antwoorden mogelijk, maar dat wordt aangegeven bij de vraag.



Heb je antwoord A aangeklikt en wil je dit wijzigen naar antwoord B? Klik dan nogmaals op antwoord A om je keuze ongedaan te maken. Vervolgens kies je voor B. Je antwoord aanpassen kan alleen als je de opdracht nog niet hebt ingeleverd.

Match-vraag: Hier moet je woorden naar de juiste antwoordopties slepen. In het voorbeeld hieronder moeten cursisten de hoofdstad matchen met het juiste land:



Je klikt op een label, zoals 'Lima', houdt je muis ingedrukt en sleept het label zo naar A, B of C toe.

Sorteer-vraag: Bij de sorteer-vraag moet je antwoorden op de juiste volgorde slepen. Je klikt op een antwoordoptie, houdt je muis ingedrukt, en sleept deze dan makkelijk naar de juiste plek.



Open vraag: Hier krijg je onder de vraag een invulveld te zien waar je je antwoord kan invullen. Vaak is er bij de open-vraag geen ‘goed’ of ‘fout’ antwoord, maar mag je het bijvoorbeeld gebruiken om je mening over de cursus te geven.



Zelftest : Sommige beheerders kiezen er ook voor om een zelftest aan te bieden. Bij een zelftest klik je steeds bij een groepje stellingen op het antwoord dat het meest op jou van toepassing is. Na afloop krijg je te zien hoe jij scoort op onderliggende categorieën, zoals je hieronder ziet.



_Bekijk de opdrachtvormen in deze video:_

Een antwoord definitief inleveren



De beheerder kan ervoor kiezen om direct feedback te geven. In dat geval moet je na elke vraag op ‘beantwoord’ klikken. Als de beheerder ervoor kiest om directe feedback achterwege te laten, dan krijg je aan het einde van een les een knop met ‘les afronden’ te zien. Als je op ‘les afronden’ klikt zonder alle vragen te hebben beantwoord, krijg je daar een melding van.

Let op, als je eenmaal op 'Beantwoord' of op 'les afronden' hebt geklikt, kun je je antwoord niet meer aanpassen. Tot die tijd kun je jouw antwoord zoveel veranderen als je wilt.

Bijgewerkt op: 27/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!