Artikelen over: Informatie deelnemers

Wat is een lesmodule?

Een lesmodule is eigenlijk de klassieke e-learning. Je vindt hier content, zoals tekst, afbeeldingen, video’s of audio opnames. Daarnaast kan een beheerder er ook voor kiezen om hier toetsvragen toe te voegen.

Een lesmodule kan bestaan uit meerdere lessen en secties. Een sectie kan je zien als een hoofdstuk en lessen als de inhoud van het hoofdstuk. Het kan voorkomen dat de beheerder ervoor kiest dat je pas met een sectie of les mag beginnen als je een vorige les hebt afgerond.

Voortgang

Je voortgang binnen de lesmodule houd je in de gaten met de voortgangsbalk, linksboven in je scherm. Een voorbeeld daarvan zie je hieronder:

Zo kun je zien hoeveel van de lesmodule je al gedaan hebt, en hoeveel er nog volgt. Heb je alles afgerond maar is er in de balk geen 100% te zien? Dan kan het zijn dat je ergens nog een knop of een opdracht over het hoofd hebt gezien. Een les die nog niet is afgerond, herken je aan het feit dat het bolletje voor de lestitel nog niet is ingekleurd:

Geen nood als je de lesmodule niet in één keer kan afronden: je voortgang wordt gewoon opgeslagen! Je kan Pluvo dus gewoon afsluiten zonder dat al je werk verloren gaat. De volgende keer dat je inlogt kan je weer verder vanaf het punt waar je was gebleven.