Artikelen over: Leerlijnen

Hoe voeg ik een trainer of mentor toe aan een leerlijn?

Is er iemand die de leerlijn leidt? Voeg deze persoon dan toe als trainer of mentor. Het is heel simpel om een trainer of mentor toe te voegen aan een leerlijn.

Stap 1: zorg dat deze persoon de algemene rol van trainer heeft. Dit kun je doen via beheer > gebruikers > klik op de naam van de gebruiker > profiel.

Stap 2: Ga naar de leerlijn waar je deze gebruiker trainer of mentor van wilt maken. Open het tabje trainers en klik op het plus icoontje.

Stap 3: Bij de knop 'Voeg gebruiker toe' kan je kiezen uit twee opties:
Mentor
Trainer

Mentors en trainers kunnen via de chat in contact komen met alle deelnemers. Ook kunnen ze de voortgang van de lesmodules in de gaten houden en worden de lijsten met inleveropdrachten door hen beheerd.

Wat is het verschil tussen een mentor en een trainer?

Het verschil is dat een mentor niet getoond wordt aan de deelnemers in de leerlijn en een trainer wel. Je kiest voor trainer als je wilt dat de deelnemers contact kunnen opnemen met de trainer. Je kiest voor mentor als je wilt dat deze verborgen blijft voor de deelnemers.

Bijgewerkt op: 28/12/2023