Artikelen over: Leerlijnen

Condities instellen binnen een leerlijn

Je kunt heel precies instellen wanneer cursisten toegang krijgen tot lesmateriaal/modules.

Een conditie toevoegen

Ga naar je leerlijn
Klik op het potlood icoon in je modulegroep.



Selecteer de conditie die je op je modulegroep wilt zetten. Hieronder leggen we de verschillen uit.



Op instap deelnemer



Niet iedere cursist begint op hetzelfde moment aan een cursus. Vooral niet wanneer iemand e-learning volgt. Hoe fijn is het dan om gedoseerd content aan te bieden, zodat hij/zij niet overspoeld wordt met nieuwe informatie, maar iedere dag of week iets nieuws leert.

In Pluvo noemen we zo'n dergelijke training een 'Instap deelnemer', maar dit wordt ook wel een drip campagne genoemd.

Aanvang
Eerst moet je bedenken hoeveel uren, dagen of weken nadat iemand gestart is met de leerlijn, de modulegroep open gaat. Vul bij start het getal in (bijvoorbeeld 1) en selecteer daarna uur, dag of week. Standaard wordt een mail naar de cursist gestuurd, gebaseerd op de hierboven aangegeven conditie. Wil je dit niet, dan kun je dit uitvinken.



Verborgen
Verborgen betekent dat een cursist de modulegroep pas kan zien als de conditie bereikt is. Als je deze optie uitvinkt, kan een cursist de modulegroep al wel zien, maar nog niet openen.

Sluitingsdatum
Je kunt de modulegroep ook automatisch laten sluiten. Vul in het linkervakje een getal in (bijvoorbeeld 5) en in het rechtervak of het om uur, dagen of weken gaat. Vink de optie 'verborgen' aan als je wilt dat de modulegroep daarna ook niet meer zichtbaar is. Als je 'verborgen' uitvinkt, dan blijft de module zichtbaar, maar is hij niet meer te openen. Bijvoorbeeld: 5 dagen na instap wordt de modulegroep gesloten. De cursist kan nog wel zien wat hij/zij gedaan heeft, maar kan de inhoud van de modulegroep niet meer openen.

Datum
Als je fysieke bijeenkomsten of webinars hebt, kun je een modulegroep op een bepaalde datum en een bepaalde tijd open laten gaan. Kies hiervoor: datum. Selecteer de datum, een aanvangstijd en eventueel een eindtijd.



Standaard wordt een mail naar de cursist gestuurd, gebaseerd op de hierboven aangegeven conditie. Wil je dit niet, dan zet je het veld e-mail notificatie op 'geen'.

Afronding van lesmodule



Modulegroepen kunnen automatisch geopend worden op basis van afronding van een lesmodule. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een certificaat versturen, maar er ook voor zorgen dat een nieuwe lesmodule pas opengaat wanneer een andere lesmodule afgerond is.



Lesmodule
Selecteer eerst de lesmodule. Deze lesmodule moet afgerond worden, voordat deze modulegroep opengezet wordt.

Eventueel kun je een score toevoegen. Zo kun je zeggen dat iemand minimaal 55% score moet hebben, voordat de lesmodule geopend wordt.

Andersom werkt natuurlijk ook: als iemand een onvoldoende heeft, kun je diegene extra lesmateriaal aanbieden.

Status open
De modulegroep wordt geopend wanneer de lesmodule afgerond is. Echter kan je ook kiezen dat de modulegroep X uur/dagen/weken na afronding pas open wordt. Vul bij 'status open' in hoeveel uur, dagen of weken na afronding de modulegroep beschikbaar wordt.

Standaard wordt een mail naar de cursist gestuurd, gebaseerd op de hierboven aangegeven conditie. Wil je dit niet, dan kun je dit uitvinken.

Verborgen
Verborgen betekent dat een cursist de modulegroep pas kan zien als de conditie bereikt is. Als je deze optie uitvinkt, kan een cursist de modulegroep al wel zien, maar nog niet openen.

Sluitingsdatum
Je kunt de modulegroep automatisch laten sluiten. Vul in het linkervakje een getal in (bijvoorbeeld 5) en in het rechtervak of het om uur, dagen of weken gaat. Vink je verborgen uit, dan blijft de modulegroep zichtbaar, maar is hijniet meer te openen.

Bijvoorbeeld: 5 dagen na afronding van de lesmodule die hierboven als conditie geselecteerd is, wordt de modulegroep gesloten. De cursist kan de onderdelen van de modulegroep nog wel zien, maar kan de inhoud van de modulegroep niet meer openen.

Beschikbaarheid van losse modules



We hebben je nu uitgelegd hoe je condities op een modulegroep zet. Je kunt echter ook de beschikbaarheid van elke losse module wijzigen.

Laten we een voorbeeld nemen: stel, ik wil dat op 20 april om 09.00 uur mijn lesmodule opent. Dan kan ik dat regelen met de conditie 'op datum', zoals dat hierboven uitgelegd is. Maar ik wil binnen diezelfde modulegroep (want het hoort bij elkaar) ook een evaluatie toevoegen die pas een dag later opent. Als ik de lesmodule met evaluatievragen toevoeg aan dezelfde modulegroep, dan zal de evaluatie de conditie van de modulegroep aannemen en opent het dus op 20 april. Gelukkig is daar een oplossing voor!

Ga naar je leerlijn
Klik op het potloodje achter de lesmodule ​



Klik op meer instellingen
Ga naar het tabje beschikbaarheid
Stel de gewenste uitzondering in. ​



Bijgewerkt op: 28/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!