Artikelen over: Algemeen beheer
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Omgaan met e-mailbounces: Begrijpen en actie ondernemen bij mislukte bezorgingen

Wanneer u communiceert via e-mail, kan het soms voorkomen dat een verzonden bericht niet aankomt bij de ontvanger. Dit fenomeen staat bekend als een 'bounce'. Een bounce kan optreden om verschillende redenen, variërend van problemen met het e-mailadres van de ontvanger tot serverproblemen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe bounces werken en hoe te reageren als ze optreden.

Notificatie bij Bounces


Wanneer een door u verzonden e-mail bounced, ontvangt u een e-mail van ons. Deze e-mail informeert u dat de e-mail niet succesvol is afgeleverd. Het bevat details over de reden van de bounce, die cruciaal zijn voor het diagnosticeren van het probleem en het ondernemen van passende actie.

Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende foutcodes die u in het bounce bericht kunt tegenkomen, samen met een uitleg van wat ze betekenen.

Lijst van Foutcodes en Uitleg



554 5.7.1 [internal] recipient address was suppressed due to customer policy

Het bericht is geweigerd omdat het adres van de ontvanger geblokkeerd is door een beleid van de ontvanger, zoals een verzoek om geen e-mails te ontvangen van de afzender.

554 5.4.4 [internal] Domain Lookup Failed

De e-mailserver kon de domeinnaam van de ontvanger niet vinden, mogelijk door een fout in de domeinnaam of problemen met de DNS-server.

554 5.4.4 [internal] Domain Does Not Exist

Het domein van de ontvanger bestaat niet, wat kan wijzen op een verkeerd gespelde e-mailadres of een opgeheven domein.

550 5.4.1 Recipient address rejected: Access denied.

Toegang tot het e-mailadres van de ontvanger is geweigerd, mogelijk door beleid van de ontvangende e-mailserver.

552 5.2.2 ...@... user is over quota

De e-mail is niet afgeleverd omdat de mailbox van de ontvanger vol is. De ontvanger moet ruimte vrijmaken om nieuwe e-mails te ontvangen.

550 5.5.0 Requested action not taken: mailbox unavailable

De mailbox van de ontvanger is niet beschikbaar, door redenen zoals een niet-bestaand e-mailadres of een tijdelijk probleem.

550-5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist.

Het e-mailaccount dat u probeerde te bereiken bestaat niet, wat betekent dat het opgegeven e-mailadres incorrect is of dat het account is verwijderd.

Conclusie


Begrijpen waarom een e-mail niet succesvol is afgeleverd, helpt je bij het ondernemen van de juiste stappen om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Dit kan betekenen dat je contact moet opnemen met de ontvanger om hen te informeren over de situatie, hen te vragen hun e-mailinstellingen te controleren, of specifiek te verzoeken domeinen zoals pluvo.co op hun whitelist te zetten.

Deze proactieve benadering helpt bij het waarborgen van de afleverbaarheid van uw belangrijke communicatie, maar versterkt ook de relaties met uw contacten door ervoor te zorgen dat essentiële informatie hen bereikt.

Bijgewerkt op: 27/03/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!