De startpagina

Op de voorpagina van je academie vind je alle leerlijnen, online leeraanbod en (online) bijeenkomsten waar jij als trainer/mentor of als deelnemer aan gekoppeld bent. Je deelnemers zien, op dezelfde manier, het aanbod waar zij aan toegevoegd zijn.

De leerlijnen zijn standaard op alfabetische volgorde gesorteerd, tenzij er een begin/einddatum aan de leerlijn is toegevoegd. Lees hier meer over de volgorde van leerlijnen. Op de voorpagina kan je de leerlijnen ook filteren op de door jou toegewezen categorieën. Dat doe je door in de zoekbalk op het filter icoontje te klikken en de juiste categorie te selecteren. Wil je een nieuwe categorie aanmaken? Lees dan in dit artikel verder hoe je dat aanpakt.

Voorpagina met leerlijnen waarbij je trainer of deelnemer bent.

De overige leerlijnen, waar je niet als trainer/mentor of als deelnemer aan gekoppeld bent, vind je via de knop 'beheer leerlijnen'.

Beheer van de overige leerlijnen.

Academie instellingen

Je kan je startpagina helemaal customizen. Dit doe je door op het tandwiel te klikken naast de knop 'beheer leerlijnen'.

In het scherm wat je dan ziet, kun je het volgende doen:
Taal van de interface instellen. Dit wijzigt de taal van alle standaard knoppen in je academie voor jou zelf en je deelnemers. Goed om te weten: deelnemers kunnen zelf onder hun profiel of bij de eerste keer aanmelden kiezen of zij de door jou gekozen taal willen zien, of de interface in een andere taal willen weergeven.
Header afbeelding: hier kies je een afbeelding die op de voorpagina getoond wordt. De maximale afmeting is 1440 px bij 300 px.
Titel: hier stel je de titel van je academie in. In de afbeelding hierboven is dat de tekst 'Welkom bij Leermeer!'. Met het druppelicoontje kun je de kleur van de titel wijzigen.
Beschrijving: hier kun je een introductietekst toevoegen. Deze wordt op de voorpagina getoond, gelijk boven de zoekbalk.

Meer instellingen

Klik op 'meer instellingen' om nog véél meer naar je wens aan te passen!
Logo & kleuren: kies het logo dat op je voorpagina getoond wordt en stel eventueel een favicon in. De favicon is het pictogram dat getoond wordt bij het tabblad, wanneer iemand jouw academie open heeft staan. Gebruik dit artikel bij het instellen van je huisstijl kleuren.
Inlogpagina: kies hier een afbeelding die een deelnemer ziet op de inlogpagina van jouw academie. Even checken hoe het eruit ziet? Log dan uit door op je profielfoto te klikken (helemaal rechts bovenaan op de voorpagina).
Introductiepanel: dit is het scherm wat deelnemers zien als zij voor de allereerste keer jouw academie binnenkomen. Het toevoegen van een introductiepanel is optioneel. Je kunt het gebruiken om een deelnemer welkom te heten, of alvast wat informatie te geven (of juist op te vragen, want dat kan ook!). Later in dit artikel gaan we hier uitgebreider op in.
Extra menuknop: hiermee kun je een extra knop toevoegen aan je voorpagina. Dit behandelen we ook hieronder.
Puntensysteem: een puntensysteem zorgt ervoor dat je via certificaten en portfolio items punten kan toekennen aan het portfolio van de deelnemers.

Introductiepanel

Kies je ervoor om gebruik te maken van een introductiepanel? Zorg er dan voor dat het vinkje aan staat en voeg een titel en een tekst toe in het beschrijvingsveld. Je kan het introductiepanel altijd terugvinden door op je profielfoto te klikken, en dan 'Introductie' te kiezen.

HTML gebruiken in de introductiepanel

Heb je verstand van HTML? Het gebruik van HTML in de introductiepanel is mogelijk. Zo maak je bijvoorbeeld zelf linkjes naar andere webpagina's. Hieronder geven we je een aantal mogelijkheden:

FunctionHTMLExample
Enter of nieuwe regel<br> voor een enter of <br><br> voor een nieuwe regelMaak je eigen academie met Pluvo.<br><br>Start nu!
Tekst linken<a href="[url]"></a>Maak je eigen academie op <a href="https://www.pluvo.co/">onze website</a>
Vette tekst<b></b><b>Probeer het nu!</b>
Schuingedrukt<i></i><i>E-learning maken met Pluvo is super makkelijk!</i>

Het is tevens mogelijk om een bepaalde vraag te stellen aan je cursist bij binnenkomst. Wil je bijvoorbeeld weten wat de rol is van cursist? En/of op welke afdeling iemand werkzaam is? Je doet dit op de volgende manier:
Ga via het beheer naar 'Instellingen' > 'Categorieën'
Klik op 'voeg hier de andere categorie types toe'.
Klik op 'nieuwe categorie' en kies voor 'gebruiker'.
Wat wil je uitvragen? Voeg dat toe in het naamveld. Bijvoorbeeld: "afdeling".
Vink 'Aanpasbaar door gebruiker' aan als je wil dat deze categorie op het introductiescherm verschijnt
Vink ook 'Verplicht' aan, zodat iemand zijn/haar gegevens pas op kan slaan als het veld is ingevuld
Kies nu de type vraag. Kies je voor vaste waardes, dan voeg je ook opties toe. Een voorbeeld van deze type vraag zie je hieronder. Als een deelnemer op het veld klikt, opent een dropdown menu met de opties die je hebt ingesteld.

Extra menuknop

Wil je graag extra items in je menu toevoegen, zoals bijvoorbeeld een link naar je webwinkel? Ook dat kan je regelen via de academie instellingen.
Hieronder zie je een voorbeeld van een eigen menu item. Je kiest zelf het icoontje voor de knop en je kunt hier vervolgens een of meerdere verwijzingen naar externe pagina's onder toevoegen.]

Hoe maak je een menu item aan?

Kies een icoontje voor het item dat je wil aanmaken
Vul de tekst in die bij de knop moet komen (bijvoorbeeld 'Webwinkel')
Vul de juiste URL (inclusief https:// ) in. Bijvoorbeeld: https://pluvo.nl.
Klik op 'academie bijwerken' en klaar!
Benieuwd naar een voorbeeld?
Hieronder zie je hoe de knoppen 'shop' en 'website' uit de voorgaande afbeelding werden aangemaakt.

Bijgewerkt op: 18/01/2024