Automatische e-mails aanpassen

E-mails

Vanuit Pluvo worden e-mails verstuurd naar je gebruikers. Deze kun je zelf customizen. Pluvo maakt onderscheid tussen drie verschillende e-mails: een algemene uitnodiging, een uitnodiging voor een leerlijn en een notificatie.

Bij al deze e-mails kun je gebruik maken van dynamische content, die je standaard al terugvindt in de velden. Je kunt zo'n dynamisch stukje content, bijvoorbeeld naam, invullen in de aanhef. In de aanhef komt dan de naam van de ontvanger te staan.

Voorbeelden van dynamische content die je kunt gebruiken zijn:
#, dit past zich automatisch aan de naam van de gebruiker aan.
#, hier wordt de link naar je academie ingevuld.
#, hier wordt de naam van je organisatie ingevuld.

_De naam van je organisatie kun je wijzigen in het beheer onder
'organisatie'._

Velden die aan te passen zijn in de mails zijn:

Taal
Je kunt onze e-mail templates in verschillende talen zetten. Klik op een taal in het dropdownveld om het template daarvan aan te passen. Bij het aanmaken van gebruikers heb je al aangegeven in welke taal je gebruiker de interface moet zien. Heb je bijvoorbeeld een gebruiker aangemaakt en aangegeven dat hij/zij een Engelse interface moet zien, dan zal automatisch ook de Engelse uitnodiging verstuurd worden.

Subject
Wat is het onderwerp van je e-mail? Geef dat hier kort en bondig weer.

Aanhef
Spreek de ontvanger van je e-mail persoonlijk toe door hier gebruik te maken van dynamische content #. Automatisch wordt dan de naam van de cursist ingevoerd.

Tekst
Dit is de kern van je e-mail. Hier kun je je boodschap kwijt. Je kunt hier ook html gebruiken. Vul bijvoorbeeld < br > in om witregels te creëren in je tekst.

Knoptekst
Je kunt ook de tekst van de knop in je mail aanpassen. Bijvoorbeeld 'Ga naar de academie' of 'maak je wachtwoord aan!'.

Voettekst
Dit zijn de kleine lettertjes onderaan de mail. Standaard staat daar een melding dat de link in de mail tijdelijk geldig is.

Algemene uitnodiging

De algemene uitnodiging is de mail die een gebruiker krijgt te zien wanneer je deze uitnodigt voor je trainingsplatform. Wanneer deze persoon op de link klikt, kan hij/zij een wachtwoord aanmaken en de trainingsomgeving bekijken. Deze persoon hoeft nog niet gekoppeld te zijn aan een training. Je kunt hier de aanhef, de tekst en de tekst van de knop aanpassen. Als je op 'template opslaan' klikt, zie je hoe dit er in de mail uit gaat zien.

Leerlijn uitnodiging

Dit is de mail die een persoon te zien krijgt wanneer je hem/haar uitnodigt voor een leerlijn. Naast de aanhef, tekst en knoptekst kun je hier ook het onderwerp aanpassen. De introductietekst van je leerlijn, zoals in het template te zien is, wordt gebaseerd op de introductietekst die je bij je
leerlijn plaatst.

Certificaat melding

De mail die je cursisten krijgen met het certificaat kun je aanpassen aan je eigen stijl.

Dit kun je doen onder het knopje 'Certificaat melding'. Je cursisten krijgen dan met jouw tekst erbij een link naar het certificaat toegestuurd.

Module notificatie

De 'Module notificatie' is een mail die een x aantal dagen voor een evenement verstuurd wordt. Je kunt in dit bericht ook de datum en de tijd van het evenement verwerken, zodat een gebruiker op de hoogte is van wanneer bijvoorbeeld jouw training gaat beginnen.

Chat notificatie

Deze e-mail wordt verzonden op het moment dat de gebruiker ongelezen chatberichten heeft. De gebruiker kan instellen of en hoe vaak hij/zij deze wilt ontvangen.