Artikelen over: Algemeen beheer

Introductiepanel

Wat is het introductiepanel?





Het introductiepanel is het scherm wat je cursisten te zien krijgen als zij de academie binnenkomen. Kies je ervoor om gebruik te maken van een introductiepanel? Voeg een titel, tekst en eventueel ook een afbeelding toe en kies daarna 'publiceer panel'. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een korte uitleg hier neer te zetten over hoe Pluvo precies werkt. Je kan het introductiepanel altijd terugvinden door op je profielfoto te klikken, en dan 'Introductie' te kiezen.



HTML gebruiken in de introductiepanel



Heb je verstand van HTML? Het gebruik van HTML in de introductiepanel is mogelijk. Zo maak je bijvoorbeeld zelf linkjes naar andere webpagina's. Hieronder geven we je een aantal mogelijkheden:

FunctieHTMLVoorbeeld
Enter of witregel<br> voor een enter of <br><br> voor een witregel.Maak een fantastische academie met Pluvo. <br><br> Start nu!
Een link onder een woord plaatsen<a href="[url]"> </a>Maak je eigen academie aan op <a href="https://www.pluvo.nl"> onze website </a>
Tekst vetgedrukt<b> </b><b>Schrijf je nu snel in!</b>
Tekst schuingedrukt<i> </i>E-learning maken is met Pluvo een <i>piece of cake!</i>
Video toevoegenGebruik de code onder deze tabel


Tip! Wist je dat je ook een video kunt plaatsen in je introductiepanel? Kopieer en plak de onderstaande code in je introductiepanel.

< iframe width="100%" height="auto" style="aspect-ratio: 16 / 9;"  src="video-source" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>


Vervang video-source achter src door jouw eigen link. De link van je video in Pluvo vind je via beheer > video's > klik op de video die je wilt invoegen > gebruik de link in het veld video-url.

Extra informatie uitvragen



Het is tevens mogelijk om een bepaalde vraag te stellen aan je cursist bij binnenkomst, zoals te zien is in het voorbeeld. Wil je bijvoorbeeld weten wat de rol is van cursist? En/of op welke afdeling iemand werkzaam is? Je doet dit op de volgende manier:

Ga naar het beheer van je academie door op het tandwiel te klikken. Ga vervolgens naar 'Instellingen' en dan op 'Categorieën'.
Maak een nieuwe categorie aan of klik op een bestaande.
Vink 'Aanpasbaar door gebruiker' aan als je wil dat deze categorie op het introductiescherm verschijnt.
Vink ook 'Verplicht' aan, zodat iemand zijn/haar gegevens pas op kan slaan als het veld is ingevuld.

Bijgewerkt op: 31/01/2024

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!