Academie in eigen huisstijl

Zorg dat jouw cursisten zich meteen thuis voelen door jouw academie volledig in je eigen huisstijl op te maken. Voeg je eigen favicon en logo toe, en wijzig de tekstkleur eenvoudig via beheer. Wil je je startpagina aanpassen? Klik dan hier.

Let op: voor sommige opties heb je een betaald Pluvo abonnement nodig.

Logo & favicon

Een eigen logo toevoegen doe je volgens deze stappen:
Klik op het tandwieltje links naast je profiel
Ga naar 'Academie' (onder 'Instellingen')
Klik onder het kopje 'Huisstijl' bij 'Logo' op 'Voeg bestand toe'
Selecteer het bestand van je logo
Klik onderaan het scherm op 'Opslaan'
Klaar! Je kunt nu je logo overal in je academie bewonderen. Het logo dat je hier kiest, wordt ook in mails toegevoegd.

Wil je graag je eigen favicon zien in je browser (het logo dat je in je tabblad ziet, waar standaard een P staat)?

Ook dat kan makkelijk:
Klik op het tandwieltje links naast je profiel
Ga naar 'Academie' (onder 'Instellingen')
Klik onder het kopje 'Huisstijl' bij 'Favicon' op 'Voeg bestand toe'
Selecteer het bestand van je favicon
Klik onderaan het scherm op 'Opslaan'
Klaar! Je favicon is nu zichtbaar in je browser.

Als je ervoor kiest om geen logo of favicon toe te voegen, krijg je standaard een Pluvo logo en favicon te zien.

Wil je dat je cursisten jouw eigen afbeelding op de inlogpagina zien? Geen probleem, ook deze voeg je makkelijk toe onder 'Afbeelding inlogpagina'! Als je hier geen afbeelding uploadt, krijgen cursisten een Pluvo illustratie te zien.

Kleuren wijzigen

Uiteraard kan je ook de tekstkleuren in je academie wijzigen.

Je kan een aantal verschillende kleuren instellen, waaronder de primaire en secundaire kleuren van je academie, evenals de titel, subtitel en algemene tekstkleur.

De titelkleur en primaire kleur zal je het vaakst terug zien komen in je academie, zoals te zien is in onderstaand voorbeeld van het portfolio. De tabjes en portfolio-items staan in de primaire kleur.

Daarnaast heb je ook nog de secundaire kleur en subtitel. Die zie je bijvoorbeeld terug in de bibliotheek. De kopjes 'Collecties' en 'Artikelen' zijn subtitels. De verschillende collecties staan in de secundaire kleur.

Lettertypes

Als laatste kan je ook nog het lettertype wijzigen in de academie instellingen.

Je kan het lettertype wijzigen voor de algemene tekst, de titels en de subtitels. Je kan standaard kiezen uit Google Fonts. Komt jouw lettertype niet voor in Google Fonts? Dan kan je altijd nog je eigen lettertype-bestanden uploaden!

Je kan zowel het formaat als de stijl van de lettertypes aanpassen. Zo heb je de volledige vrijheid om je academie helemaal in je eigen huisstijl te bouwen!

Bijgewerkt op: 15/04/2024