Alles over gebruikers

Wanneer je op 'beheer' klikt en vervolgens op 'gebruikers', kom je op de overzichtspagina van de gebruikers.

Gebruiker aanmaken

Om een gebruiker aan te maken, klik je op 'nieuwe gebruiker'. Hier vul je de gegevens van de nieuwe gebruiker in. Je kunt een gebruiker ook de rol van 'auteur', 'planner' of 'manager' geven. Wanneer je iemand trainer wilt maken, moet je eerst het account aanmaken en hem/haar vervolgens bij trainingen als trainer toevoegen. Meer over de verschillende rollen vind je hier.

Extra velden toevoegen

Het veld 'organisatie' is een veld dat standaard niet wordt gevraagd. Om velden (Wij noemen dit facetten) toe te voegen aan gebruikers moet je naar Instellingen> facetten beheer gaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook het veld 'leeftijd' of 'afdeling' toevoegen. Na het toevoegen van deze facetten kun je bij iedere gebruiker deze velden invullen.

Gebruiker (opnieuw) uitnodigen

Je kunt tijdens het aanmaken van een gebruiker ervoor kiezen om een gebruiker uit te nodigen voor jouw trainingsomgeving. Dit kun je ook later doen. Selecteer hiervoor de gebruiker in de gebruikerslijst en klik op het mail-icoon.

Gebruiker verwijderen

Mocht je een gebruiker willen verwijderen, dan selecteer je de gebruiker en klik je op archiveren. De gebruiker staat nu in het archief. Mocht je een gebruiker helemaal willen verwijderen, dan ga je naar het archief, selecteer je de gebruiker en druk je op het prullenbaksymbool.

Gebruikers importeren

Wanneer je veel gebruikers tegelijkertijd wilt toevoegen, is het handig om de importeertool te gebruiken. Hier kun je op basis van een CSV-bestand gebruikers toevoegen. Klik in het gebruikersoverzicht op 'importeer' en volg onderstaande stappen.

Stap 1: Upload CSV bestand met de deelnemers

Stap 2: Koppel de juiste velden aan de juiste kolom. Heb je extra velden aangemaakt bij facettenbeheer? Dan kun je deze ook koppelen aan een kolom. Zo heb jij zelf invloed op hoe dit in Pluvo staat.

Stap 3: Controleer de gegevens Alles correct? Dan kun je ze importeren en een uitnodiging sturen. Zoals hierboven vermeld kun je deelnemers ook later een uitnodiging sturen.

Zoeken, sorteren en filteren

Terug naar het gebruikersbeheer. Straks heb je misschien een hele lange lijst met deelnemers en ben je net op zoek naar die ene deelnemer. Wat kun je doen om deze makkelijk terug te vinden?

Wanneer je op het vergrootglas klikt, kun je zoeken naar een gebruiker. Ook kun je naast de zoekbalk de gebruikers sorteren op naam, e-mailadres of laatste inlogdatum.

Het laatste knopje betekent filteren. Standaard kun je filteren op groepen en rollen, maar ook kun je filteren op de facetten die je hebt toegevoegd. Heb je dus het veld 'organisatie' toegevoegd bij facettenbeheer, dan kun je ook hierop filteren en alleen deelnemers laten zien die bij een bepaalde organisatie horen.