Leuk dat je SSO wilt gebruiken bij Pluvo, we gaan je hier stap voor stap uitleggen hoe je Azure AD van Microsoft kunt gebruiken als SSO voor Pluvo. Let op: Voor de volgende stappen dien je wel een beheerders account te hebben voor je Azure AD en een Pluvo Premium account. Neem contact op met ons over Pluvo Premium.

Instellingen in je Azure AD portal

1. Klik op Azure Active Directory

2. Ga naar de juiste tenant

3. Vervolgens ga naar App registrations

4. Klik op New registration en maak een nieuwe App aan met de volgende gegevens.
Naam van App [Geef een duidelijk naam]
Account types: Single tenant
URL: https://jouwsubdomein.pluvo.co/oidc/callback/

5. Nu kan je deze app registreren. Na het registeren kom je op de App overzichtspagina.

Hier vind je de [1] Application client ID en [2] Directory (tenant) ID.

Kopieer deze beide, want deze heb je later nodig.

Certificates en secrets

Nu gaan we naar certificates en secrets in het menu van de App die we net hebben aangemaakt.

1. Maak een nieuwe Client Secret aan. Geef een beschrijving en stel in dat dit 'Secret' nooit verloopt.
  2. Kopieer nu de value van de zojuist aangemaakte [3] Secret.

API permissions

Ga naar API permissions en maak een nieuwe permissie aan. [Add a permission]

Klik op Microsoft Graph en daarna op 'Delegated permissions'. Vervolgens kun je uit de lijst email en openid aanvinken en toevoegen door op de button Add permissions te klikken.

Klaar!

Nu heb je alles om aan Pluvo te overhandigen voor een werkende SSO. Lever de volgende zaken aan en binnen een werkdag kunnen je gebruikers via SSO inloggen!

1. Client ID

2. Directory (tenant ID)

3. Secret