Bij Pluvo hanteren wij twee begrippen die voor klanten nog wel eens tot verwarring leiden, namelijk de training (ook leerlijn genoemd) en de lesmodule. Dit artikel legt het verschil uit.

Lesmodule
Laten we beginnen met de lesmodule (zie de afbeelding hierboven). Dit is eigenlijk de klassieke e-learning. Als cursist doorloop je in zo'n lesmodule content zoals video's, teksten en audio-opnames en maak je opdrachten. Voor veel klanten ligt de nadruk op de lesmodule, daar is waar het echte leren gebeurt. Je bepaalt zelf hoeveel lesmodules je creëert: misschien is eentje genoeg. Maar het kunnen er net zo goed een stuk of vijf zijn.

Lesmodules kun je hergebruiken. Je kunt 1 lesmodule dus aan meerdere trainingen hangen. Stel je voor dat je een algemene inwerk lesmodule hebt gemaakt.

Deze kun je aan de inwerktraining voor salesmedewerkers én de inwerktraining voor finance medewerkers hangen. Twee aparte trainingen dus. Naast deze lesmodule wil je ze in een inwerktraining functiespecifieke informatie geven, maar de algemene inwerk lesmodule is hetzelfde.

Meer over lesmodules lees je hier.

Training/leerlijn

Je moet altijd een training aanmaken als je cursisten wilt uitnodigen. Een training is namelijk de verzameling van je lesmateriaal (inclusief lesmodules) waaraan je een groep cursisten hangt.

Stel je hebt inderdaad vijf lesmodules, dan wil je wel dat die gebundeld worden tot één overkoepelende leerervaring. Daarvoor hebben wij bij Pluvo de training in het leven geroepen. De training is het geheel van alle lesmodules, in combinatie met andere losse items zoals inleveropdrachten, downloads en artikelen.

Hoe je een training maakt lees je hier.

Ben je benieuwd hoe je een training of een lesmodule maakt? Bekijk de artikelen die hierboven staan. In je Pluvo account vind je tevens een demo e-learning "Een e-learning maken in Pluvo", waarin we je alle ins en outs vertellen.

Heeft u het antwoord gevonden?