Bij Pluvo hanteren wij twee begrippen die vaak terug komen, namelijk: de leerlijn en de lesmodule. Dit artikel legt het verschil uit.

Lesmodule
Laten we beginnen met de lesmodule (zie de afbeelding hierboven). Dit is eigenlijk de klassieke e-learning. Als cursist doorloop je in zo'n lesmodule content zoals video's, teksten en audio-opnames en maak je opdrachten. Voor veel klanten ligt de nadruk op de lesmodule, daar is waar het echte leren gebeurt. Je bepaalt zelf hoeveel lesmodules je creëert: misschien is eentje genoeg. Maar het kunnen er net zo goed een stuk of vijf zijn.

Lesmodules kun je hergebruiken. Je kunt 1 lesmodule dus aan meerdere leerlijnen hangen. Stel je voor dat je een algemene inwerk lesmodule hebt gemaakt.

Deze kun je aan de inwerktraining voor salesmedewerkers én de inwerktraining voor finance medewerkers hangen. Twee aparte leerlijnen dus. Naast deze lesmodule wil je ze in een inwerktraining functiespecifieke informatie geven, maar de algemene inwerk lesmodule is hetzelfde.

Meer over lesmodules lees je hier.

Leerlijn

Je moet altijd een leerlijn aanmaken als je cursisten wilt uitnodigen. Een leerlijn is namelijk de verzameling van je lesmateriaal (inclusief lesmodules) waaraan je een groep cursisten hangt.

Stel je hebt inderdaad vijf lesmodules, dan wil je wel dat die gebundeld worden tot één overkoepelende leerervaring. Daarvoor hebben wij bij Pluvo de leerlijn in het leven geroepen. De leerlijn is het geheel van alle lesmodules, in combinatie met andere losse items zoals inleveropdrachten, downloads en artikelen.

Hoe je een leerlijn maakt lees je hier.

Ben je benieuwd hoe je een leerlijn of een lesmodule maakt? Bekijk de artikelen die hierboven staan. In je Pluvo account vind je tevens een demo e-learning "Een e-learning maken in Pluvo", waarin we je alle ins en outs vertellen.

Heeft u het antwoord gevonden?