Wil je Pluvo met je Woocommerce webshop koppelen, zodat cursisten na aankoop automatisch aan je e-learning worden gekoppeld? Volg dan onderstaand stappenplan

Let op:

Stap 1: zorg ervoor dat je de Woocommerce Zapier koppeling gekocht hebt.
Stap 2: Pluvo koppelt door middel van Zapier. Als je nog geen Zapier account hebt: maak er een aan.
Stap 3: klik in het linkermenu op 'Make a Zap'
Stap 4: zoek bij 'When this happens' naar Woocommerce. Selecteer bij 'choose trigger event' order.
Stap 5: ga naar de volgende stap. Hier moet je Zapier verbinden met je Woocommerce winkel. Vul hier je gegevens in zoals de afbeelding hieronder.

Stap 6: klik op 'Yes, continue'.

Mocht je een error krijgen, check dan of je de plugin gekocht hebt en deze aan het juiste account gekoppeld is.

Stap 7: ga naar de volgende stap. Selecteer bij 'customize order' order paid. Je wilt namelijk dat mensen pas toegang tot je e-learning krijgen wanneer ze betaald hebben.

Stap 8: Klik continue en vervolgens op test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Verbinden met Pluvo

Stap 8: het is tijd om naar 'do this' te gaan. Selecteer hier Pluvo.
Stap 9: selecteer bij 'choose action event' find or create user. Er moet namelijk eerst een account aangemaakt worden voordat deze persoon aan de e-learning gekoppeld
kan worden. Selecteer continue.

Stap 10: bij 'Choose account' verbind je jouw Pluvo account met Zapier. Autoriseer Zapier, zodat het toegang krijgt tot je Pluvo account

Stap 11: ga naar Customize user. De volgende stap vraagt je om een user reference. Dit is een uniek ID voor de gebruiker. De meeste applicaties waarmee je Pluvo connect, geven een uniek klantenID mee. Aanbevolen is dan ook om dit ID te selecteren, zoals customer ID hieronder.

Stap 12: vink 'Create Pluvo create user if it doesn't exist yet' aan.
Stap 13: selecteer bij name de velden die corresponderen met de naam van de gebruiker. Dit kan één veld zijn, of zoals het voorbeeld de billing first name en billing last name. In dat geval klik je beide aan. Zorg wel voor een spatie tussen beide velden.
Stap 14: selecteer het veld dat correspondeert met het mailadres bij Email.
Stap 15: selecteer 'true' bij active.
Stap 16:  selecteer 'true' bij invite als je wilt dat cursisten een mail krijgen met uitnodiging voor je academie. Dit is aan te raden.
Stap 17: klik vervolgens op continue. Selecteer test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Door te testen en reviewen wordt er een gebruiker in Pluvo aangemaakt. Deze kun je na het koppelen verwijderen.

Voeg gebruiker toe aan e-learning

Na het aanmaken van de gebruiken, moet je de gebruiker aan je e-learning toevoegen.

Stap 18: klik op het plusje onder de zap die je net hebt aangemaakt.
Stap 19: selecteer wederom Pluvo bij 'choose app'
Stap 20: bij Choose action event, selecteer 'add user to e-learning'
Stap 21: selecteer wederom het juiste Pluvo account zoals in stap 10
Stap 22: bij User Reference selecteer je de User Reference die mee wordt gegeven vanuit Pluvo.
Stap 23: selecteer bij e-learning reference de e-learning waaraan je de gebruiker wilt toevoegen.
Stap 24: Send invite staat standaard op true. De gebruiker krijgt een mail met trainingsuitnodiging. Wil je dat ze alleen een mail van de academie krijgen(wanneer je bij invite in de 'find or create user' stap true hebt geselecteerd), selecteer dan false.
Stap 24: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.