Heb je een HR systeem, CRM of intranet dat koppelt met Zapier? Automatiseer dan je applicatie, zodat je (nieuwe) collega's of klanten automatisch aan de juiste trainingen worden toegevoegd!

Let op:

Stap 1: Pluvo koppelt door middel van Zapier. Check of jouw systeem tussen deze lijst staat. Als jouw systeem hier tussen staat, kun je de het koppelen met Pluvo. Denk hierbij aan BambooHR, Salesforce, AgileCRM, SugarCRM, Workable, Recruitee en OnepageCRM.
Stap 2: als je nog geen Zapier account hebt: maak er een aan.
Stap 3: klik in het linkermenu op 'Make a Zap'
Stap 4: zoek bij 'When this happens' naar jouw formulierapp. Selecteer bij 'choose trigger event' wat voor jou relevant is. Denk aan new employee of new customer.  Klik continue.

Stap 5: verbind je applicatie met Zapier.
Stap 6: klik test & continue.

Verbinden met Pluvo

Stap 7: het is tijd om naar 'do this' te gaan. Selecteer hier Pluvo.
Stap 8: selecteer bij 'choose action event' find or search user. Er moet namelijk eerst een account in Pluvo aangemaakt worden voordat deze persoon aan de e-learning gekoppeld kan worden. Selecteer continue.
Stap 9: bij 'Choose account' verbind je jouw Pluvo account met Zapier. Autoriseer Zapier, zodat het toegang krijgt tot je Pluvo account.

Stap 10: ga naar Customize user. De volgende stap vraagt je om een user reference. Dit is een uniek ID voor de gebruiker. De meeste applicaties waarmee je Pluvo connect, geven een unieke identifier mee. Aanbevolen is dan ook om dit ID te selecteren, zoals ID hieronder.

Stap 11: vink 'Create Pluvo (0.0.1) create user if it doesn't exist yet?' aan.
Stap 12: selecteer bij name de velden die corresponderen met de naam van de gebruiker. Dit kan één veld zijn, of meerdere als je losse invoervelden hebt voor voor- en achternaam. In dat geval selecteer je beide. Zorg wel voor een spatie tussen beide velden.
Stap 13: selecteer het veld dat correspondeert met het mailadres bij Email.
Stap 14: selecteer 'ja' bij active. Klik vervolgens op continue.
Stap 15: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Door te testen en reviewen wordt er een gebruiker in Pluvo aangemaakt. Deze kun je na het koppelen verwijderen.

Voeg gebruiker toe aan e-learning

Na het aanmaken van de gebruiker, moet je de gebruiker aan je e-learning toevoegen.

Stap 16: klik op het plusje onder de zap die je net hebt aangemaakt.
Stap 17: selecteer wederom Pluvo bij 'choose app'
Stap 18: bij Choose action event, selecteer 'add user to e-learning'
Stap 19:
selecteer wederom het juiste Pluvo account zoals in stap 9. Klik continue.

Stap 20: bij User Reference selecteer je de User Reference die mee wordt gegeven vanuit Pluvo.
Stap 21: selecteer bij e-learning reference de e-learning waaraan je de gebruiker wilt toevoegen.
Stap 22: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.