Je kunt gebruikers  automatisch aan Pluvo laten toevoegen met behulp van een formulier.

Let op:

Stap 1: Pluvo koppelt door middel van Zapier. Check of jouw formulier tussen deze lijst staat. Als jouw formulier hier tussen staat, kun je de webshop koppelen met Pluvo. Denk hierbij aan Typeform of Google Forms.
Stap 2: als je nog geen Zapier account hebt: maak er een aan.
Stap 3: klik in het linkermenu op 'Make a Zap'
Stap 4: zoek bij 'When this happens' naar jouw formulierapp. Selecteer bij 'choose trigger event' wat voor jou relevant is. New entry is vaak de meest logische keuze. Klik continue.

Stap 5: verbind je formulierenaccount met Zapier.
Stap 6: selecteer het formulier waarmee je Pluvo wilt verbinden. Dit formulier moet minimaal een naam en een mailadresveld bevatten.
Stap 7: klik test & continue.

Verbinden met Pluvo

Stap 1: het is tijd om naar 'do this' te gaan. Selecteer hier Pluvo.
Stap 2: selecteer bij 'choose action event' find or search user. Er moet namelijk eerst een account aangemaakt worden voordat deze persoon aan de e-learning gekoppeld kan worden. Selecteer continue.
Stap 3: bij 'Choose account' verbind je jouw Pluvo account met Zapier. Autoriseer Zapier, zodat het toegang krijgt tot je Pluvo account.

Stap 4: ga naar Customize user. De volgende stap vraagt je om een user reference. Dit is een uniek ID voor de gebruiker.

Aanbevolen is om hier het e-mail adres te kiezen, omdat er doorgaans geen unqie ID is voor een gebruiker in een formulieren systeem. Op deze manier zullen alle aanvragen van dezelfde gebruiker bij het zelfde account aankomen.

Stap 5: vink 'Create Pluvo create user if it doesn't exist yet?' aan.
Stap 6: selecteer bij name de velden die corresponderen met de naam van de gebruiker. Dit kan één veld zijn, of meerdere als je losse invoervelden hebt voor voor- en achternaam. In dat geval selecteer je beide. Zorg wel voor een spatie tussen beide velden.
Stap 7: selecteer het veld dat correspondeert met het mailadres bij Email.
Stap 8: selecteer 'ja' bij active. Klik vervolgens op continue.
Stap 9: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Door te testen en reviewen wordt er een gebruiker in Pluvo aangemaakt. Deze kun je na het koppelen verwijderen.

LET OP: Als je met een gebruiker test die al in Pluvo staat, vul dan eerst het e-mailadres van de gebruiker in Pluvo aan bij de externe referentie.

Voeg gebruiker toe aan e-learning

Na het aanmaken van de gebruiker, moet je de gebruiker aan je e-learning toevoegen.

Stap 1: klik op het plusje onder de zap die je net hebt aangemaakt.
Stap 2: selecteer wederom Pluvo bij 'choose app'
Stap 3: bij Choose action event, selecteer 'add user to e-learning'
Stap 4: selecteer wederom het juiste Pluvo account zoals in stap 10. Klik continue.

Stap 5: bij User Reference selecteer je het e-mail die mee wordt gegeven vanuit je formulier.
Stap 6: selecteer bij e-learning reference de e-learning waaraan je de gebruiker wilt toevoegen.
Stap 7: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Het enige wat je nog hoeft te doen is de Zap aan zetten én testen of het werkt.

Meer weten? Bekijk ons Zapier webinar.