Wil je Pluvo met je webshop koppelen, zodat cursisten na aankoop automatisch aan je e-learning worden gekoppeld? Volg dan onderstaand stappenplan

Let op:

Stap 1: Pluvo koppelt door middel van Zapier. Check of jouw webshop tussen deze lijst staat. Als jouw webshop of betalingsprogramma hier tussen staat, kun je de webshop koppelen met Pluvo.
Stap 2: als je nog geen Zapier account hebt: maak er een aan.
Stap 3: klik in het linkermenu op 'Make a Zap'
Stap 4: zoek bij 'When this happens' naar jouw webshop. Selecteer bij 'choose trigger event' wat voor jou relevant is. New (paid) order is vaak de meest logische keuze.

Stap 5: de vervolgstappen zijn afhankelijk van de webshop waarmee je connect. Shopify zal vragen om jouw account te verbinden. Woocommerce wil dat je een plugin download en daar een link in plakt. Zapier geeft de informatie wat je moet doen. Er kunnen kosten aan verbonden zijn, maar dat hangt van de webshop af.

Mocht je niet zeker weten wat te doen, Google dan 'webshop provider (bijv. Shopify) + Zapier.

Stap 6: afhankelijk van je webshop kun je aanvullende informatie invullen. Bij Shopify kun je precies zeggen wanneer iets gezien wordt als 'paid order'. In onderstaand geval zou je op 'any' willen klikken en vervolgens 'paid' selecteren, want je wilt alleen dat daadwerkelijk betalende klanten toegang krijgen tot je e-learning.

Stap 7: Klik continue en vervolgens op test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Verbinden met Pluvo

Stap 8: het is tijd om naar 'do this' te gaan. Selecteer hier Pluvo.
Stap 9: selecteer bij 'choose action event' find or create user. Er moet namelijk eerst een account aangemaakt worden voordat deze persoon aan de e-learning gekoppeld kan worden. Selecteer continue.
Stap 10: bij 'Choose account' verbind je jouw Pluvo account met Zapier. Autoriseer Zapier, zodat het toegang krijgt tot je Pluvo account.

Stap 11: ga naar Customize user. De volgende stap vraagt je om een user reference. Dit is een uniek ID voor de gebruiker. De meeste applicaties waarmee je Pluvo connect, geven een uniek klantenID mee. Aanbevolen is dan ook om dit ID te selecteren, zoals customer ID hieronder.

Stap 12: vink 'Create user if it doesn't exist yet' aan.
Stap 13: selecteer bij name de velden die corresponderen met de naam van de gebruiker. Dit kan één veld zijn, of zoals het voorbeeld de customer first name en customer last name. In dat geval klik je beide aan. Zorg wel voor een spatie tussen beide velden.
Stap 14: selecteer het veld dat correspondeert met het mailadres bij Email.
Stap 15: selecteer 'ja' bij active. Klik vervolgens op continue.
Stap 16: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Door te testen en reviewen wordt er een gebruiker in Pluvo aangemaakt. Deze kun je na het koppelen verwijderen.

Voeg gebruiker toe aan e-learning

Na het aanmaken van de gebruiken, moet je de gebruiker aan je e-learning toevoegen.

Stap 17: klik op het plusje onder de zap die je net hebt aangemaakt.
Stap 18: selecteer wederom Pluvo bij 'choose app'
Stap 19: bij Choose action event, selecteer 'add user to e-learning'
Stap 20:
selecteer wederom het juiste Pluvo account zoals in stap 10
Stap 21: bij User Reference selecteer je de User Reference die mee wordt gegeven vanuit Pluvo.
Stap 22: selecteer bij e-learning reference de e-learning waaraan je de gebruiker wilt toevoegen.
Stap 23: klik test & review om te zien of de app goed verbonden is.

Het enige wat je nog hoeft te doen is de Zap aan zetten én testen of het werkt.

Meer weten? Bekijk ons Zapier webinar!