De bibliotheek is de centrale opslagplek voor algemene informatie en documenten. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen, templates en boeken. Zo kunnen je cursisten gemakkelijk alle belangrijke informatie terugvinden.

De bibliotheek is een premium feature. Upgrade om de bibliotheek te gebruiken.

De bibliotheek aanmaken

Ga naar beheer. Klik op modules. Klik vervolgens op bibliotheek. Hier kun je jouw bibliotheek aanmaken.

Geef je bibliotheek een titel en eventueel een beschrijving. Dit zullen je cursisten ook zien wanneer ze de bibliotheek openen.

Je kunt vervolgens collecties en artikelen toevoegen

Collecties toevoegen

Collecties zijn een verzameling artikelen. Zo kun je de artikelen groeperen, waardoor ze makkelijk te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een collectie 'formulieren' of 'notulen'. Een collectie voeg je toe door op het '+'-teken onder collectie te klikken. Klik vervolgens op 'Naamloze collectie' om de naam en beschrijving toe te voegen. Vervolgens kun je artikelen toevoegen. Je kunt ook collecties binnen collecties maken. Zo kun je een hele mappenstructuur neerzetten.

Verborgen collecties

Wanneer je niet wilt dat je cursisten de collecties zien, bijvoorbeeld omdat je hier nog mee bezig bent, kun je de collecties op verborgen zetten. Ga hiervoor naar de desbetreffende collectie en klik op de drie puntjes boven 'titel van collectie'. Klik vervolgens op 'Zet verborgen'.

Artikelen toevoegen

Artikelen kun je toevoegen aan de bibliotheek of binnen een collectie. Waar je ook bent, klik op het plusje onder het artikel. Klik vervolgens op 'Naamloos artikel'.

Je kunt nu de titel en beschrijving aanpassen.

In het witte vlak kun je beginnen met typen en jouw artikel aanmaken.

Tekst opmaken

Je kunt de tekst selecteren voor het simpel opmaken, zoals het dikgedrukt, schuin of onderstreept maken van tekst. Je kunt hier ook linkjes toevoegen.

Ook kun je werken met verschillende headers en geordende en ongeordende lijsten toevoegen. Klik op het grijze pijltje dat naar beneden wijst, welke links van de tekst staat. Kies vervolgens wat je wilt dat het wordt.

Let op: zorg wel dat er een enter tussen de tekst welke je een header wilt geven en welke gewoon een paragraaf is zit, anders wordt het hele stuk een header.

Afbeeldingen of downloads toevoegen

Zorg dat je op een nieuwe paragraaf staat waar geen tekst in staat (heel simpel, klik gewoon op enter). Klik vervolgens op het plusje, links van de tekst. Hier kun je vervolgens  download of afbeelding selecteren. De download kun je nog een naam meegeven. Onder een afbeelding kun je eventueel tekst toevoegen

Video toevoegen

Kopieer de URL van de video die je in het artikel wilt hebben staan. Plak deze in de tekst. Klik op enter. De video verschijnt binnen enkele seconden

Andere embeds

Wil je linken naar een artikel, blogpost of website? Plak de link in het artikel. Pluvo genereert automatisch een mooie preview!

Opslaan

Scroll helemaal naar onderen om je artikel op te slaan.

Je bibliotheek actief/inactief zetten

Voordat je cursisten de bibliotheek kunnen bekijken, moet je deze actief zetten. Ga hiervoor naar de beginpagina van de bibliotheek, en klik op de puntjes boven 'Titel van de bibliotheek'. Klik vervolgens op 'zet actief'.

De bibliotheek bekijken

Wil je zien hoe de bibliotheek er aan de voorkant uitziet? Dat kan!

In het menu zie je dat er een nieuw icoon is toegevoegd, boven het tandwiel van het beheer. Klik hierop. Je zult dan meteen je bibliotheek zien!