Hoe leuk is het als je aan het einde van een leerlijn een certificaat of bewijs van deelname ontvangt? Juist: ontzettend leuk! Dit kan in Pluvo wanneer je het Pro abonnement hebt. Hieronder leggen we je uit hoe dit werkt.

Certificaat maken

Een certificaat maken is eigenlijk ontzettend makkelijk. Al helemaal als je onderstaande stappen volgt.

1. Ga naar je beheer en klik vervolgens op certificaten.

2. Klik op nieuw certificaat.

3. Kies allereerst het sjabloon. Er zitten 4 verschillende sjablonen in Pluvo, kies welke jij het meest interessante vindt.

4. Kies vervolgens de primaire en secundaire kleur. Zo kun je het certificaat in je eigen huisstijl zetten.

5. Vul een titel, eventueel een ondertitel en tekst toe. De preview past zich meteen aan.

6. Upload je handtekening.

7. Klik op opslaan.

Klaar!

Let op: het logo, de naam van de leerlijn/opleiding, datum en 'uitgereikt aan' worden automatisch ingevuld.

• Het logo kun je aanpassen onder beheer -> academie -> huisstijl.

• De naam van je leerlijn wordt onder leerlijn/opleiding geprint.

• De datum is afhankelijk van wanneer jij instelt dat iemand het certificaat krijgt.

• De naam van de cursist is de naam van de cursist die je hebt meegegeven.

Extra informatie aan je certificaat toevoegen?

Je kunt extra informatie toevoegen aan je certificaat. Deze wordt op een tweede pagina (en eventueel op een derde of vierde pagina) geprint.

Lesmodule informatie

Kies voor 'laat lesmodules zien'.

Informatie van lesmodules binnen een leerlijn wordt dan geprint. Je kan er voor kiezen om alleen de naam te laten zien. Ook de scores en de bestede tijd kun je toevoegen door de vakjes te selecteren.

Tekst voor tweede pagina

Dit is ruimte waar je extra tekst kan neerzetten.

Geldig tot

Is je certificaat maar voor een bepaalde tijd geldig? Je kunt instellen wanneer het certificaat vervalt. Dit wordt vervolgens op het certificaat geprint.

Certificaat aan je leerlijn koppelen

Ga naar je leerlijn. Kies 'voeg modules toe'. Vul de informatie in zoals je dit gewend bent. Selecteer 'voeg module toe'. Kies vervolgens certificaat. Selecteer het certificaat.

Selecteer vervolgens conditie. Nu kun je een keuze maken uit wanneer het certificaat verstuurd wordt:

Op instap deelnemer: het certificaat wordt X dagen nadat een cursist met de leerlijn gestart is verstuurd.

Datum: het certificaat wordt op een bepaalde datum en bepaalde tijd verstuurd.

Afronding van lesmodule: het certificaat wordt verstuurd nadat een cursist een bepaalde lesmodule heeft afgerond.

Meer over het instellen van condities kun je hier vinden.

Certificaat mail aanpassen
De mail die je cursisten krijgen met het certificaat kun je aanpassen aan je eigen stijl.

Ga hiervoor naar beheer -> instellingen -> e-mails en klik vervolgens op certificaat melding. Je kunt hier de knop tekst, het onderwerp en de aanhef aanpassen.

Heb je het antwoord gevonden?