Hoe leuk is het als je aan het einde van een training of cursus een certificaat of bewijs van deelname ontvangt? Juist: ontzettend leuk!

Dit kan in Pluvo wanneer je het premium abonnement hebt. Hieronder leggen we je uit hoe dit werkt.

Certificaat maken

Een certificaat maken is eigenlijk ontzettend makkelijk. Al helemaal als je onderstaande stappen volgt.

1. Ga naar je beheer, klik op modules en vervolgens op certificaten.
  2. Klik op nieuw certificaat.
  3. Kies allereerst het sjabloon. Er zitten 4 verschillende sjablonen in Pluvo, kies welke jij het meest interessante vindt.
  4. Kies vervolgens de primaire en secundaire kleur. Zo kun je het certificaat in je eigen huisstijl zetten.
  5. Vul een titel, eventueel een ondertitel en tekst toe. De preview past zich meteen aan.
  6. Upload je handtekening.
  7. Klik op opslaan.

Klaar!

Let op: het logo, de naam van de training/opleiding, datum en 'uitgereikt aan' worden automatisch ingevuld.

Het logo kun je aanpassen onder beheer -> instellingen -> huisstijl.

De naam van je training wordt onder training/opleiding geprint.

De datum is afhankelijk van wanneer jij instelt dat iemand het certificaat krijgt.

De naam van de cursist is de naam van de cursist die je hebt meegegeven.

Certificaat aan je training koppelen

Ga naar je training. Kies 'voeg onderdeel toe'. Vul de informatie in zoals je dit gewend bent. Selecteer 'voeg module toe'. Kies vervolgens certificaat. Selecteer het certificaat.

Wanneer je op het hangslot klikt, kun je kiezen wanneer het certificaat beschikbaar wordt. Je wilt waarschijnlijk dat het certificaat pas beschikbaar wordt wanneer cursisten de training volledig hebben afgerond!

Zo kun je certificaat afgifte van te voren instellen.

Je kunt natuurlijk ook een nieuw trainingsonderdeel maken wanneer je training afgerond is, en daar het certificaat aan toevoegen. Beide manieren werken.

Certificaat handmatig versturen

Soms wil je een certificaat pas versturen wanneer je cursisten aan bepaalde voorwaarden hebben voldaan, zoals het behalen van 3 lesmodules en het aanwezig zijn geweest bij 5 offline trainingsdagen.

Daarom kun je een certificaat ook handmatig versturen. Ga hiervoor naar je training, selecteer je cursisten die het certificaat verdienen en klik boven de lijst op het certificaaticoon (de meest rechter).

Selecteer vervolgens het certificaat waarmee je ze wilt belonen. Bevestig het en klaar!

Je cursist krijgt nu een mail waarin staat dat hij/zij een certificaat heeft ontvangen.

Certificaat mail aanpassen
De mail die je cursisten krijgen met het certificaat kun je aanpassen aan je eigen stijl.

Ga hiervoor naar beheer -> instellingen -> emails en klik vervolgens op certificaat melding. Je kunt hier de knop tekst, het onderwerp en de aanhef aanpassen.

De illustratie hieronder wordt in de mail vervangen door een afbeelding van het certificaat.