Video's maken je e-learning aantrekkelijker, persoonlijker en vaak interessanter. Je kunt op meerdere manieren video's aan Pluvo toevoegen.

Upload (premium)

Wanneer je het premium abonnement afsluit, kun je jouw video's gemakkelijk in Pluvo uploaden. Ga hiervoor naar je beheer en klik vervolgens op modules. Hier zie je het kopje 'video's' staan. Klik op nieuwe video

Vul hier de titel in en kies eventueel een thumbnail. Een thumbnail is de preview van de video die je ziet voordat je er op klikt. Wanneer je deze leeg laat, kiest Pluvo automatisch het begindeel van je video.

Kies vervolgens de video die je wilt uploaden. Het kan even duren totdat de video geüpload is.

De video kun je op twee manieren toevoegen:

Aan een training

Ga naar je training. Kies 'voeg onderdeel toe'. Vul de informatie in zoals je dit gewend bent. Selecteer 'voeg module toe'. Kies vervolgens video. Selecteer hier de video die je geüpload hebt.

Aan een lesmodule

Je kunt een video ook aan een lesmodule toevoegen.

Kopieer hiervoor de link die je ziet onder de titel van je video in het overzicht. Ga naar je lesmodule . Selecteer 'ingesloten media' en plak hier je link. Zie daar, je video!

Embeds

Heb je geen premium account? Ook dan kun je video's in je lesmodule toevoegen.

1. Zoek een video op Youtube of Vimeo (of upload er eentje op een van deze kanalen).
  2. Ga naar je lesmodule
  3. Ga naar een hoofdstuk
  4. Klik op 'ingesloten media' (tweede knop van links)
  5. Plak de link in het onderste vak en voeg eventueel een titel en beschrijving toe

Tada! Klaar!

Wil je video's direct in je training toevoegen? Dan zul je voor het Pluvo premium pakket moeten kiezen.

Webinar

Je kunt ook webinars aan Pluvo toevoegen. Hier lees je hoe.