Wanneer een cursist je toets niet haalt, kun je hem/haar automatisch een herkansing aanbieden.

De punten van de eerste toets worden met deze functie overgeschreven door de punten van de herkansing.

Hoe doe je dit:

1. Zorg dat je een slagingsgrens hebt ingesteld. Hierdoor bepaal je wanneer een toets gehaald wordt of niet. Dit doe je bij de instellingen van je lesmodule.
  2. Maak een herkansingshoofdstuk aan.
  3. Zor ervoor dat 'punten tellen mee voor de eindscore' aan staat.
  4. Klik op 'herkansing van'.
  5. Selecteer het hoofdstuk waarvan de punten overgeschreven moeten worden.
  6. Je wilt pas dat het hoofdstuk open gaat wanneer iemand de toets niet gehaald heeft. Daarvoor moet je condities voor het openen van het hoofdstuk stellen. Kies 'voeg conditie toe'.
  7. Kies  'score bij les' en geef aan tussen welke score iemand een herkansing krijgt.
  8. Sla het op. Je hebt nu een herkansingshoofdstuk aangemaakt!

Tip: Eventueel kun je tussen de toets en de herkansing nog een herhaling van de lesstof aanbieden zodat je de kans dat iemand de herkansing haalt verhoogt!