Met ‘Rapportages’ maak je in een handomdraai een handig rapport, waarmee je in een keer een duidelijk overzicht hebt van je leerlijnen en lesmodules.

Om een rapportage te maken, ga je naar beheer en klik je op rapportages.

Met rapportages kun je heel precies gaan filteren op de voor jou belangrijke informatie. Je kunt bijvoorbeeld filteren op leerlijnen, lesmodules, groepen, data en zelfgemaakte facetten zoals ‘organisatie’ en ‘lengte’. Na een selectie gemaakt te hebben kun je zien wanneer iemand een lesmodule heeft afgerond, wat de voortgang is, hoe lang hij/zij hier over gedaan heeft en wat voor score hij/zij heeft gehaald. Superhandig!

Wanneer je op het getal onder tijdsduur klikt, kun je zien hoe vaak iemand de lesmodule geopend heeft en hoeveel tijd hij/zij precies besteed heeft.

Rapportage op vraagniveau

Natuurlijk is het interessant om te weten hoe je cursisten het doen. Soms wil je echter meer inzicht, bijvoorbeeld: welke vragen worden goed  gemaakt, en welke slecht?

Ook daar kun je inzicht in krijgen. Maak een rapportage zoals hier boven en klik vervolgens op exporteer. Selecteer vervolgens score per vraag.

Ga nu naar de chat en klik op je eigen naam. Daar staat de download voor je klaar.
Je kunt met de data doen wat je wilt.

Om je hierbij te helpen, hebben we een draaitabel gemaakt. Hier kun je jouw data inplakken. Zo wordt sneller duidelijk hoe je lesmodules nu echt gemaakt worden!

Sla deze draaitabel op en kies vervolgens onder ‘bestand’ voor ‘importeren’. Upload daar de gedownloade rapportage en zorg dat je kiest voor ‘nieuw blad invoegen’. Alle informatie komt nu keurig onder kopjes in kolommen te staan.

Rapportage van alle antwoorden

Ook kun je alle antwoorden exporteren. Ideaal als je via Pluvo feedback opvraagt, of alle antwoorden wilt delen met mensen buiten Pluvo.

Klik op exporteer en klik vervolgens op 'alle antwoorden'.