Programma maken

Een programma-item is een belangrijk onderdeel van je training. Hier vul je de training met lesmodules, downloads, video's, inleveropdrachten en meer.

Programmaonderdeel aanmaken

Ga naar je training. Hier zie je het overzicht van je training. Klik op 'voeg item toe'.

Je hebt nu drie keuzes

Toon direct
Als je voor 'toon direct' kiest, staat het onderdeel bovenaan je training. Dit is dus een vast onderdeel van je training. Denk bijvoorbeeld aan een introductiefilmpje of belangrijk naslagwerk. Je kunt hier geen notificaties voor instellen.

Op datum
Zoals het woord al zegt, kun je met 'op datum' trainingsonderdelen aanmaken die gebaseerd zijn op een datum. Denk bijvoorbeeld aan een fysieke datum of een lesmodule die op een bepaalde datum beschikbaar wordt.

Op instap deelnemer

Op instap deelnemer maakt het mogelijk om een 'drip' campagne van je training te maken. Materiaal wordt zo aangeboden op basis van de instapdatum van een cursist. Zo kun je er voor kiezen dat hij/zij op dag 1 een lesmodule krijgt, en op dag 5 een document toegestuurd krijgt. Dit is afhankelijk van de dag dat de cursist in de training gestopt wordt.

Modules toevoegen

Je kunt verschillende modules toevoegen aan het item:

Lesmodules: hier kun je linken naar je lesmodules. Klik op beheer en vervolgens op modules -> lesmodules om je eigen lesmodule aan te maken. Leer hier meer over het maken van je lesmodules.

Locatie: onder het kopje 'trainingen' kun je locaties toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van je training. Voeg deze daarna via 'programma' toe, zodat het in het overzicht komt zoals in de bovenste afbeelding op deze pagina.

Bestand aanbieden: hier kun je een download aanbieden, denk bijvoorbeeld aan een PDF of Word-bestand.

Inleveropdracht: Moeten je deelnemers een opdracht inleveren op een bepaalde dag? Dan is dit nu heel makkelijk, je kunt in een oogopslag zien wie het al heeft ingeleverd en wie nog aan de slag moet.

Link: Simpel, doeltreffend en voor meerdere mogelijkheden inzetbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan een webinar/conference-call met Google Hangouts.

Video: wanneer je Pluvo Pro hebt, kun je ook video's direct aan je trainingen toevoegen. Meer over video's lees je hier.

Certificaten: beloon je cursisten aan het einde van je training met een certificaat. Dit is een Pluvo Pro feature.

Externe cursus: mocht je willen linken naar een andere cursus, dan kun je deze optie gebruiken. Via de LTI koppeling kun je koppelen zonder dat men daarvoor elders nogmaals hoeft in te loggen.

Notificatie

Rechtsboven kun je een notificatie toevoegen. Je deelnemers krijgen dan een herinnering wanneer het cursusonderdeel bijna nadert. Je kunt zelf instellen wanneer ze dit moeten krijgen.

Kies voor 'alleen notificatie' als je wilt dat ze een notificatie krijgen die niet verbonden is aan een trainingsdag. Ze krijgen dan een mail met de trainingsonderdelen, maar zien dit niet in hun overzicht staan.

Beschikbaarheid
Je kunt de beschikbaarheid van elke losse module wijzigen. Dit betekent dat je module pas te openen/bekijken is wanneer jij dit wilt. Kies bijvoorbeeld voor 'bij aanvang' als je wilt dat de module pas bekeken kan worden op de datum (en eventueel tijdstip) van het programma item. Kies voor 'altijd' wanneer de module altijd geopend mag worden. Maar je kunt er ook voor kiezen om een bepaald aantal dagen of uren na/voor je trainingsdag je module beschikbaar te maken.

Zo kun je jouw lesmodule een week van te voren beschikbaar maken. En je powerpoint presentatie pas de dag na je training. Zo blijft het overzichtelijk voor je cursisten!

Modules sorteren
Je kunt de volgorde van programma items aanpassen. Zo kun je ze laten presenteren in de volgorde die jij wilt. Klik hiervoor op de puntjes en respectievelijk op 'verplaats omhoog' of 'verplaats omlaag'.

Dit werkt ook zo bij items zonder datum, welke bovenaan je training staan. Door op de puntjes te klikken in je trainingsoverzicht kun je de volgorde wijzigen.