Waarom een ontwikkelplan?

Met het ontwikkelplan kunnen deelnemers doelen stellen, bijvoorbeeld 'ik wil productiever worden'. Dit doel is niet in een keer bereikt, maar bestaat uit meerdere kleine stappen of to do's. Een stapje om productiever te worden zou kunnen zijn 'een planning maken voor week 43'. Deelnemers kunnen zo hun doelen in stukjes uitwerken. Hier kunnen ze vervolgens bewijslast aan toevoegen (zoals de planning) en ervoor kiezen om hun plan met hun trainer te delen. De trainer kan hier feedback opgeven zoals "goed gedaan" of "deze planning is niet reƫel. Ook kan het ontwikkelplan gebruikt worden als to-do-lijst.

Waar vind ik het ontwikkelplan?

Het ontwikkelplan is de derde button in het menu links en het icoon heeft de vorm van een to-do-lijst.

Wanneer je een nieuw ontwikkelpunt wilt toevoegen, klik op 'voeg item toe' en vervolgens op 'nieuw ontwikkelpunt'. Bij 'ontwikkelpunt' vul je het ontwikkelpunt in (ik wil productiever worden), bij 'beschrijf item' vul je vervolgens de stap in die je hiervoor gaat nemen (een planning maken voor week 43). Wanneer je op het items klikt, kun je commentaar toevoegen of een bestand toevoegen (zoals de planning).

Wanneer een item afgerond is, kun je op het vinkje voor het item klikken. Het item wordt verplaatst naar afgeronde items. Klik op 'toon openstaande items' en vervolgens op 'toon afgesloten items' om de afgesloten items te bekijken. Wanneer je een overzicht wilt hebben van alle afgeronde en open items, klik je op 'toon alle items'.

Het ontwikkelplan delen

Een ontwikkelplan kan eenvoudig gedeeld worden. Wanneer je een ontwikkelplan wilt delen, klik dan rechtsboven op het logo met een groepje mensen. Selecteer de trainer waarmee je jouw ontwikkelplan wilt delen. De trainer kan nu jouw ontwikkelplan inzien. Let op: een ontwikkelplan kan alleen gedeeld worden met een trainer.

Mocht je niet meer willen dat de trainer jouw ontwikkelplan kan zien, dan kun je op dezelfde manier het inzien verbreken, door op het kruisje naast de trainer te klikken.

Je ontwikkelplan opslaan als PDF/printen

Je kunt natuurlijk het ontwikkelplan ook opslaan als PDF of printen. Klik op de printknop naast de deelknop. Wanneer je jouw ontwikkelplan wilt opslaan als PDF, selecteer je bij bestemming 'opslaan als PDF'. Wil je jouw plan printen, dan selecteer je de printer waar je het plan uit wilt laten rollen.