Groepen

Soms wil je groepen aanmaken binnen je trainingsomgeving. Dit kan verschillende redenen hebben. Een daarvan is efficiƫntie. Wanneer je een groep wilt toevoegen aan een training, heb je dit binnen een paar klikken gefixt. Je hoeft namelijk niet elke keer alle deelnemers op te zoeken om aan de training toe te voegen, met een groep voeg je ze allemaal in een keer toe. Ook kun je bijvoorbeeld deelnemers van een bepaald bedrijf bij elkaar in een groep zetten. Groepen zijn ook handig wanneer je in je (virtuele) klas/cursuslokaal groepen hebt. Als je deze mensen als groep in het systeem zet, kun je ze met elkaar laten chatten in de chat, mits je deze functie aanvinkt.

Groep aanmaken

Klik in groepen op 'nieuwe groep'. Geef je groep een naam en besluit of je de groep met elkaar wilt laten chatten of niet.

Vervolgens wordt het overzicht van jouw groep geopend.

Klik hier op 'voeg gebruiker toe' of importeer . Kies bestaande gebruikers die je in deze groep wilt stoppen of maak nieuwe gebruikers aan die je meteen in deze groep stopt. Nu heb je een groep aangemaakt met gebruikers!

Groepsmanagers

Groepsmanagers kun je toevoegen wanneer je bijvoorbeeld wil dat iemand de voortgang van de groep kan bekijken. Ook kan de groepsmanager chatten met de groep en het ontwikkelplan bekijken van een deelnemer, wanneer deze met hem/haar gedeeld is.

Toegang tot training

In dit overzicht vind je ook het kopje 'toegang tot training'. In Pluvo kun je ook een groep koppelen aan een training. Onder dit kopje vind je terug aan welke trainingen de groep gekoppeld is (trainingen -> klik op training -> deelnemers -> voeg groep toe)

Auteur van lesmateriaal

Een groep kan ook gebruikt worden voor het samenstellen van je lesmateriaal. Heb je bijvoorbeeld een paar mensen die voor jou trainingsmateriaal maken, dan kun je ze samen in een groep stoppen. Deze kun je vervolgens aan je lesmateriaal koppelen (beheer -> modules -> lesmodules -> auteursgroepen -> voeg groep toe)